Voucher voor Pop-up Store Kookstijl 2.0.
Voucher voor Pop-up Store Kookstijl 2.0.

Voucher van 15.000 euro voor Pop-up Store Kookstijl 2.0

Zakelijk 1.352 keer gelezen

OSS | De pop-up Store Kookstijl 2.0 opende onlangs haar deuren aan de Heuvel 22 in Oss. Totdat de nieuwe huurder zich vestigt op 1 februari, draagt de pop-up store bij aan de levendigheid in het centrum van Oss tijdens de feestmaanden. Vandaag (donderdag) ontving Kookstijl 2.0 een voucher ter waarde van 15.000 euro van de Kracht van New Business Oss. Deze voucher draagt bij aan de versnelde uitrol van Kookstijl 2.0.

De winkel Kookstijl kwam in 2016 te koop te staan. Dit bleef voor Mark van de Camp niet onopgemerkt. Hij kende Kookstijl in eerste instantie als klant en is uit empathie gaan participeren in Kookstijl 1.0 om zo een faillissement te voorkomen. Mark draagt bij als coach en als participant. Hij schakelde Wim Vollenberg (Allora Caffè) in, ook gezien de link die hij met koffie in zijn bedrijf heeft met Kookstijl. Samen hebben zij het bedrijf omgevormd tot Kookstijl 2.0: een shop-in-shop concept bij Strijbosch te Nistelrode en bij Food Loods Oss te Oss. Het bedrijf verkoopt voornamelijk business to business (restauranthouders, professionele (chef) koks), maar ook aan de particuliere markt (hobbykoks, kookclubs). In de winkel worden artikelen aangeboden van Kookstijl 2.0 en Allora Caffè. De kookspullen en cadeauartikelen worden
tegen lagere prijzen verkocht. Deze tijdelijke winkel dient als een outlet winkel. Anneke Peters is nog steeds het gezicht van de winkel. "Het initiatief heeft kunnen blijven bestaan en is naar het volgende niveau getild door de samenwerking, voor eigen rekening en risico, tussen twee Osse bedrijven QRS en Allora Caffè. Het initiatief draagt direct en indirect bij aan de economie van Oss. Twee mensen (2 fte) gaan werkervaring opdoen in een winkel. Zo kunnen zij vanuit een werkende situatie solliciteren naar een vast of tijdelijk dienstverband. Zij worden door een vaste medewerker (1fte) ondersteund, begeleidt en gecoacht. Het initiatief zorgt voor een
aantrekkelijkere binnenstad in een pand in het centrum van Oss, wat zonder dit initiatief leeg zou staan. Met de voucher wordt het bedrijf toekomstbestendiger gemaakt", aldus de procesregisseurs Erik van den Oord en Dave van Schaijk.

De Kracht van Oss
De kracht van New Business Oss is een uitvoeringsprogramma van de Kracht van Oss. Met de door MSD beschikbaar gestelde 1 miljoen euro voor versterking van de lokale economie, gaat de Kracht van New Business Oss de komende jaren lokale initiateven ondersteunen met vouchers. Voor meer informatie:
www.newbusinessoss.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant