Van Lith Uitvaartzorg aan de Docfalaan in Oss.
Van Lith Uitvaartzorg aan de Docfalaan in Oss.

College van B&W wil woning kopen voor komst crematorium

Algemeen 2.091 keer gelezen

OSS | Het college van B&W in de gemeente Oss wil een woning aan de Docfalaan 12 in Oss kopen. De Osse gemeenteraad moet hiervoor de grondexploitatie vaststellen. De woning is gevestigd naast Van Lith Uitvaartzorg. Dat bedrijf heeft al jaren plannen voor een crematorium naast het stadsmortuarium.

De gemeenteraad koos in 2013 na een locatieonderzoek voor de vestiging van een crematorium voor de locatie naast het huidige stadsmortuarium aan de Docfalaan.

Voorkeur
Een ontwikkelingsrichting is langs de Julianasingel en een andere optie is langs de Docfalaan. De laatste richting heeft stedenbouwkundig en landschappelijk de voorkeur van het college. De bestaande padenstructuur hoeft niet te worden aangepast, het plan is beter inpasbaar in de omgeving, het parkeren (achter het gebouw) is er beter te regelen en de impact op de omliggende bossen en natuurwaarden is er kleiner dan bij de andere variant.

Ondernemer
De variant langs de Docfalaan heeft ook de voorkeur van de ondernemer Wim Muller. De afscheidsruimtes kunnen mooier geïntegreerd worden in de omliggende natuur.

Kosten
Om voor deze variant te gaan, moet het bestemmingsplan worden opgesteld en de woning worden aangekocht. Het college vraagt de gemeenteraad om hier geld voor beschikbaar te stellen. De woning wordt weer als bedrijfswoning verkocht en de grond voor de ontwikkeling van een crematorium.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant