Lilian Marijnissen.
Lilian Marijnissen.

Lilian Marijnissen volgt Emile Roemer op als leider van de SP

Algemeen 2.172 keer gelezen

OSS/DEN HAAG | Emile Roemer heeft vandaag bekendgemaakt na bijna acht jaar te stoppen als leider van de SP. Zijn opvolger is de Osse Lilian Marijnissen, die dit jaar de Tweede Kamer inging. Haar vader Jan was ook jarenlang leider van de politieke partij.

Roemer neemt in januari officieel afscheid als partijleider. Hij nam op 5 maart 2010 het fractievoorzitterschap over van Agnes Kant. Toen was de Sambekenaar drie jaar Kamerlid. Roemer stelde bij zijn afscheid dat de SP in de achterliggende jaren is uitgegroeid tot een grote en stabiele partij. "Ik heb veel energie gestoken met het naar voren halen van nieuw talent. Dat is gelukt. Ik heb de mooiste hondenbaan die er bestaat gehad. Het was een fantastische periode met pieken en dalen. De SP wil blijven vernieuwen. Daar hoort ook het tijdig overgeven van het stokje bij. Ik wil niet de politicus zijn die te laat is weggegaan." Hoe het politieke en/of werkzame leven van Roemer er na januari uit gaat zien is nog onduidelijk.

Trots
Marijnissen was één van de twee kandidaten die aangaven Roemer te willen opvolgen. De fractie koos uiteindelijk voor de Osse. "Ik ben heel trots en super vereerd dat de fractie me het vertrouwen heeft gegeven om het partijleiderschap over te nemen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant