De Osse gemeenteraad beslist morgenavond over het Wal Kwartier.
De Osse gemeenteraad beslist morgenavond over het Wal Kwartier.

Gedeputeerde Van Merrienboer naar Oss voor plan Wal Kwartier

Politiek 727 keer gelezen

OSS | Erik van Merrienboer, gedeputeerde Ruimte van de provincie Noord-Brabant komt komende vrijdag 22 december naar Oss voor het plan Wal Kwartier. Gedeputeerde Staten waardeert de totaalaanpak van Oss voor ontwikkeling van het stadscentrum.

De komende maanden onderzoeken provincie en gemeenten op welke manier de provincie kan deelnemen in de ontwikkeling van het Wal Kwartier. Gedeputeerde Van Merrienboer en wethouder Wagemakers zetten vrijdag 22 december een handtekening onder een intentieovereenkomst over deze afspraken. 

Wal Kwartier past in beleid provincie
De brede ontwikkeling van het centrum - en met name de ontwikkeling van Wal Kwartier - past in het provinciale beleid voor duurzame ontwikkeling van stadscentra. Dit beleid moet tegenwicht bieden aan de snelle veranderingen waar binnensteden mee te maken hebben. In die agenda van de provincie gaat het om zaken als meer wonen en cultuur in stadscentra, aanpak van leegstand, economische innovatie en behoud van cultureel erfgoed. Gedeputeerde Staten namen op dinsdag 12 december al een besluit over de intentieovereenkomst met de gemeente Oss voor plan Wal Kwartier. 

Besluit gemeenteraad
Een dag eerder - donderdag 21 december - neemt de gemeenteraad van Oss een besluit over de ontwikkeling van het Wal Kwartier. Onderdelen van dit besluit zijn het aangaan van een intentieovereenkomst met Van Wanrooij Bouw&Ontwikkeling, de gemeentelijke aankoop van de panden naast Walstraat 1 en  de garantstelling voor de aankoop van het pand Walstraat 1. Stemt de gemeenteraad hier mee in dan volgt uitwerking van plan Wal Kwartier en de procedure voor een nieuw bestemmingsplan. Bedoeling is om eind 2019 te starten met de uitvoering van de plannen. Op vrijdag 22 december is bij Winterland ook de ondertekening van de intentieovereenkomst tussen Van Wanrooij en gemeente.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant