The Dutch Queen Tribute komt naar de Groene Engel.
The Dutch Queen Tribute komt naar de Groene Engel.

Cultuurpodium Groene Engel klaar voor 2018

Algemeen 652 keer gelezen

OSS | De Groene Engel kijkt met veel enthousiasme vooruit naar het nieuwe jaar. 2018 trapt af met een maand vol talent uit de eigen regio.

De Osse americana/rootsband In My Tree geeft het eerste optreden van het jaar en pakt op vrijdag 12 januari groots uit met optredens van vele gastmuzikanten waaronder René van Rooij, Ron van Herpen en Irma van Pamelen. Het Eindhovense MOOON is er ook bij. De dag erna, op zaterdag 13 januari, kan iedereen een nieuwjaarsdansje komen doen op reggae, funk, house en afrobeat. Ossenaar Floris van Hintum werkte in zijn werkplaats in de Pauluskerk aan een speakersysteem met een warm, analoog geluid verpakt in stijlvol vormgegeven speakerkasten.

Queen
Op zaterdag 20 januari treedt The Dutch Queen Tribute op, met enkele leden van de band Navarone zoals zanger Merijn van Haren en gitarist Kees Lewizong. Vijf rasmuzikanten brengen een ode aan de legendarische band van Freddie Mercury en Brian May. Grote hits, maar ook minder bekende pareltjes komen voorbij.

Tips van de muziekprogrammeur
Muziekprogrammeur Marjolein Kooijman kijkt uit naar het nieuwe seizoen. "Ik kijk uit naar alle optredens. Maar als ik echt móet kiezen: mijn muzikale hart gaat wel enorm te keer bij de Amerikaanse zangeres Michelle David en de muzikanten van de Lefties Soul Connection. Ze gaan een preview spelen van hun album 'The Gospel Sessions Vol.3' dat in maart uitkomt." Ze vervolgt: "Ook is het best wel legendarisch dat Bettie Serveert weer in de Groene Engel komt spelen. Verder hebben we een grote salsa-ster geboekt: Rolf Sanchez. In Amerika speelt hij in stadions van tien keer het formaat van de Groene Engel en ook in Nederland trad hij al op in grote zalen en stadions. In maart komt hij van Miami over naar Oss om er met zijn Latin Society een geweldige Salsa Night van te maken. In maart komt er nog wat leuks aan, maar dat mag ik nog niet verklappen. Een klein voorproefje op Muze Misse 2018 noemen we het."
Meer info via www.groene-engel.nl of bel (0412) 40 55 04. Tickets zijn ook te koop bij de CD-Kiosk in de Schakel in Oss.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant