Veteranen liepen met de spelers mee voor de aftrap. (Foto: Hans van der Poel)

FC Oss klimt naar gedeelde zesde plaats na knappe winst op N.E.C.

Sport 1.733 keer gelezen

OSS | FC Oss blijft uitstekend presteren in de Jupiler League. Titelkandidaat N.E.C. werd maandagavond in het Frans Heesen Stadion met 3-0 aan de kant gezet. Door de winst bezetten de Ossenaren de gedeelde zesde plaats.

Het was N.E.C. met veruit het meeste balbezit in de eerste helft, maar FC Oss dat met 2-0 ging rusten. Al na een paar minuten was het 1-0 toen NEC-doelman Joris Delle een voorzet van Fatih Kamaci tegen zijn ploeggenoot Frank Sturing aan tikte. Een kwartier voor het rustsignaal viel de 2-0. Thijs van Pol bediende aan de linkerkant Dean van der Sluys, die een mannetje uitspeelde en uitblinker Istvan Bakx met een knappe steekbal bediende: 2-0. N.E.C. was bij vlagen ook gevaarlijk, maar doelman Xavier Mous liet zien dat hij niet voor niets de eerste doelman is. Dat zag ook Ronald Koeman, die als toeschouwer op de tribune zat. Zijn zoon hield de Osse bank warm.

Beslissing
In de tweede helft ging de ploeg van de nieuwe trainer Pepijn Lijnders op jacht naar de aansluitingstreffer. FC Oss hield het echter compact en gaf geen tegengoal weg. Een kwartier voor het slot van de wedstrijd besliste Thijs van Pol het duel. Zijn schot met rechts werd (opnieuw) aangeraakt door Sturing: 3-0. Tegenvaller voor de mannen van trainer Klaas Wels was de rode kaart van Mats Grotenbreg. De invaller ging veel te hard door op de benen van Guus Joppen en moest terecht van het veld van scheidsrechter Reinold Wiedemeijer.