Afbeelding

Woningaanbod in regio Oss nog op sterkte en tegen reële prijzen

Algemeen 1.198 keer gelezen

De NVM presenteerde afgelopen week de cijfers van het aantal woningverkopen over het vierde kwartaal van 2017. Enkele conclusies uit het rapport: het aanbod goedkopere woningen droogt op; 36% minder woningen te koop dan een jaar eerder; de prijzen zijn gestegen met maar liefst 9,1%; woningen worden snel, gemiddeld binnen 52 dagen, verkocht en ondanks de stijgende prijs wordt bij een kwart de woningen boven de vraagprijs verkocht. Wij vroegen Joris Welten van Van der Krabben makelaardij een vertaalslag te maken voor onze regio.

"De woningmarkt heeft het afgelopen half jaar ook in onze regio een ommezwaai gemaakt van aanbodgestuurd naar verkoopgestuurd. In de regio Oss bedraagt de gemiddelde prijsstijging 5,3%. Aanzienlijk minder dan het landelijke 9,1%. Wij zien de ontwikkelingen zoals die nu in onze regio plaatsvinden als positief voor zowel koper als verkoper. Er is in onze regio sprake van een evenwichtige groei. Voor de verkoper is het prettig dat zijn woning meer waard wordt. Voor de koper is het goed te weten dat de prijsstijgingen niet buitenproportioneel zijn, waardoor kopen interessant blijft. Zeker in combinatie met de nog altijd gunstige rente. Daarnaast is er nog altijd sprake van een goed aanbod, hoewel in het lagere prijssegment enige krapte begint te ontstaan. Nieuwbouw moet hierin aanvulling gaan geven en gelukkig gaat er nog veel gebouwd worden in onze regio. Ook de belangstelling voor appartementen, zeker die in het hogere prijssegment en vrijstaande woningen is opvallend groter. Het lijkt een inhaalslag die wat ruimte brengt in het woningaanbod voor de doorstromers.
Al met al kijken we met veel vertrouwen naar de woningmarkt in onze regio; evenwichtig en financieel gezond voor iedereen. Het woningaanbod is in alle categorieën nog op sterkte tegen reële prijzen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant