Popkoor NOIZ de beste van Noord-Brabant?
Popkoor NOIZ de beste van Noord-Brabant?

Wie wordt het beste koor van de provincie Noord-Brabant?

Algemeen 468 keer gelezen

TILBURG | Twaalf Brabantse koren strijden op zaterdag 20 januari in Factorium Podiumkunsten in Tilburg om de titel 'Beste Koor van Noord-Brabant 2018'. Het Nederlands Koorfestival (NKF) organiseert in samenwerking met de Federatie Tilburgse Zangverenigingen de eerste editie van de Provinciale Korencompetitie voor Noord-Brabant. De competitie vormt de opmaat voor de landelijke competitie, waar alle provinciale winnaars strijden om de nationale titel 'Koor van Het Jaar 2018'.

Van popkoor tot klassiek, de variatie in stijlen is groot. Ieder koor wordt door een professionele jury onder leiding van voorzitter John Damsma op tien objectieve criteria beoordeeld. Het koor dat het hoogste aantal punten behaald mag zich twee jaar lang 'Beste Koor van Noord-Brabant' noemen en wint een directe plaatsing aan de Nationale NKF Finale op 2 juni in Hengelo. Ook Popkoor NOIZ doet mee met dit evenement. Het popkoor heeft ruim 30 leden in de leeftijd van 25 tot ongeveer 45 jaar. Ze streeft naar kwaliteit met een verrassend pop- en rockrepertoire. NOIZ zingt op vaak op korenfestivals en braderieën in de regio en heeft daarnaast drie theatershows georganiseerd (2011, 2013, 2016).

Publieksprijs Noord-Brabant
Ook het aanwezige publiek mag haar stem uitbrengen voor de NKF Publieksprijs Noord-Brabant 2018. De winnaar mag zich twee jaar lang NKF Publieksfavoriet van Noord-Brabant noemen. De hoogst beoordeelde NKF Publieksprijswinnaar van alle provinciale competities verdient tevens een plaatsing voor de Landelijke NKF Finale 2018.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant