Afbeelding
Foto: Manon Bimbergen

Carnavalswalhalla in Osse centrum

Zakelijk 1.228 keer gelezen

OSS | Peter van Lieshout heeft er al zin in: carnaval. Hij toverde onlangs voor de veertiende maal traditiegetrouw zijn winkel Opera Men aan de Kerkstraat om tot carnavalswalhalla.

Sinds 2004 verandert hij zijn winkel jaarlijks tijdelijk om tot walhalla voor carnavalsvierders. "Ik merkte dat er in Oss vraag naar was, er was niet echt een winkel met carnavalsartikelen in het centrum los van wat kledingrekken bij speelgoedwinkels." Van Lieshout trok toen de stoute schoenen aan en transformeerde zijn winkel om tot carnavalsshop. Dat pakte goed uit. "Sindsdien is het elk jaar wat uitgebreid. Het is erg leuk om te doen en het spreekt een net wat andere doelgroep aan dan normaal." Tot en met zaterdag 10 februari zijn de rekken en schappen gevuld met de laatste carnavalsmode. Van jassen met LED verlichting tot aan tuinbroeken in verschillende neonkleuren. Van alles is te vinden in de winkel. "Voor zowel mannen als vrouwen zijn er dit jaar mooie jassen in diverse uitvoeringen", zegt Van Lieshout terwijl hij de jassen toont. "Mensen kiezen de laatste jaren vaker voor gemak, een mooi jasje met glitters of andere versiersels. Een hoedje of accessoire erbij en ze zijn klaar. Wat bij mannen populair is, zijn kostuums in testbeeld of Pacman-print. Voor vrouwen zijn er veel jurkjes, zoals cheerleader of stewardess. Verder zijn steampunk outfits in."

Carnaval vieren
Ook voor kinderen is de keuze ruim. "Voor jongens hebben we pakken van Transformers en Avengers. Voor meisjes zijn er onder andere politieoutfits en natuurlijk prinsessenjurken", vertelt hij. Uit ervaring weet Van Lieshout dat groep 7- en 8-leerlingen voor de tuinbroek in neonkleuren gaan. Of hij een fervente carnavalsvierder is? "Natuurlijk'', glimlacht Van Lieshout. "Ik heb carnaval met de paplepel ingegoten gekregen. Thuis waren we vroeger flink actief'', zegt Van Lieshout die in 2005 Stadsprins van Oss was met broer Jack als adjudant. Met carnaval vertoeft hij dan ook vijf dagen op het Ossekoppenplein. Zijn outfit heeft hij al met zorg uitgekozen. Een fraaie kapiteinsjas in het donkerblauw met gele strepen en flossen. "Een echte Osse outfit met het geel en blauw van Oss, broek eronder en dan kan ik er vijf dagen tegenaan'', lacht hij. Opera Men is telefonisch te bereiken via (0412) 630 841.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant