De eigenaren van de bakkers Lamers. (Foto: Hans van der Poel)
De eigenaren van de bakkers Lamers. (Foto: Hans van der Poel)

Twee nieuwe mede-eigenaren de bakkers Lamers: 'Bedrijf nog sterker maken en voor de toekomst te waarborgen'

Zakelijk 8.579 keer gelezen

OSS/HEESCH | De bakkers Lamers is al tientallen jaren een gevestigde naam in Oss, Heesch en omgeving. Lizzy, Bart, Harm en schoondochter Ilse Lamers staan aan het roer van het door hun (schoon)ouders opgerichte bedrijf. Het familiebedrijf heeft er sinds 1 januari van dit jaar twee eigenaren bij. Dennie Verhagen en Melvin Snellen werken respectievelijk 20 en 15 jaar bij de bakkers Lamers en worden heel zorgvuldig begeleid door de familieleden.

Volgens Lizzy Lamers-Green dacht de familie Lamers al een aantal jaar na over een toekomstige opvolger. "Zoals je bij veel bakkers ziet zijn er vijftigers of veertigers die aan het roer staan en in onze familie verwachten we geen opvolgers. Om de continuïteit te waarborgen, zijn we na gaan denken over andere opvolgers. Daarvoor zijn we eerst binnen ons eigen bedrijf gaan kijken. Dennie (leidinggevend bij het brood) en Melvin (bij het banket) kwamen daarbij direct naar voren als geschikte kandidaten. Twee heel enthousiaste collega's die er alles voor over hebben om het bedrijf te leiden. Samen met hen bundelen we onze krachten om het bedrijf nog sterker te maken en voor de toekomst te waarborgen." Twee jaar geleden vonden de eerste gesprekken plaats en aan het begin van dit jaar werden de handtekeningen gezet. "We gaan absoluut niet stoppen en zullen dat de komende jaren ook zeker niet doen. We gaan Dennie en Melvin de komende jaren de kneepjes van het ondernemerschap bijbrengen. Ze zijn zeer goed en gepassioneerd in hun werk, maar er komt als ondernemer meer bij kijken. Voor de consument verandert er in ieder geval niets en voor de werknemers ook niet."

Ambitie
Melvin Snellen had altijd al de ambitie om voor zichzelf te beginnen. "Na mijn opleiding heb ik ervaring opgedaan bij meerdere bakkerijen. Ook tijdens mijn werk bij de bakkers Lamers had ik plannen om ooit een eigen bakkerij te beginnen. Dat hoeft nu niet meer, want dit is een prachtige bekroning op ons werk. We gaan er hard aan werken om van de bakkers Lamers een nog mooier bedrijf te maken." Dennie Verhagen hoefde ook niet na te denken toen hij werd benaderd. "Ik ken de familie al vanaf mijn vierde jaar. Toen ik 15 jaar was ben ik er gaan werken. Het voelt eigenlijk al als 'ons bedrijf'. Het thuisfront steunt me ook. Ik heb mijn vrouw leren kennen bij de bakkers Lamers en de trouwfoto's zijn in de bakkerij gemaakt." Hij vervolgt: "Het is voor het bedrijf een groot voordeel dat we erbij komen. We zien veel op de werkvloer en hebben onze ideeën. Daarmee kunnen we elkaar versterken."
De toekomst van de bakkers Lamers ziet er goed uit. De winkels blijven waar ze zijn en in maart van dit jaar gaat de schop in de grond van de nieuwe bakkerij aan de Cereslaan in Heesch. Het nieuwe pand biedt samen met de twee nieuwe mede-eigenaren veel mogelijkheden tot het ontplooien van ideeën waar nu geen ruimte voor is. Zo wordt de chocolaterie vergroot en verbeterd en komt er ruimte voor workshops. Er komt meer ovencapaciteit en daardoor is de kwaliteit beter gewaarborgd. Ergonomisch is het voor de medewerkers ook beter.

Kijk ook in de woensdageditie van Weekblad Regio Oss.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant