De Osse markt.
De Osse markt.

Beter Oss stelt vragen aan college over openingstijden op Osse markt

Politiek 2.070 keer gelezen

OSS | Beter Oss vindt de markt in Oss een zeer waardevolle aanvulling op het centrum. "Zonder markt geen stad", stellen Joop van Orsouw, Hennie van der Wal en Bert van Tilburg van de politieke partij. Beter Oss is echter bezorgd over de toekomst van de markt en stelt het college van B&W vragen.

Beter Oss zag enkele weken geleden bij Venrooy Visspecialiteiten een brief van de gemeente hangen op een bord met daaronder de hoofdletters DWANGBEVEL. "De brief lezende begrepen wij dat met name deze viskraam niet meer langer mocht openblijven dan de andere kramen op de locatie Eikenboomgaard. Navraag bij de betreffende viskraam leerde dat zij gedurende reeds een groot aantal jaren tot circa 14.30 uur vis mochten verkopen en dat dit nu ineens niet meer mocht. Die week ervoor werden om 13.30 uur de klanten bij de kraam weggestuurd door een medewerker van de gemeente en moest de viskraam inpakken. Dat de viskraam langer mocht blijven verkopen dan de andere kramen zou diverse keren zijn besproken in de marktcommissie, zijn goedgekeurd en in de notulen ook zijn vastgelegd", aldus de partij richting het college. "Vorige week is er een gesprek geweest met wethouder Den Brok en de betreffende vishandelaar. Daar werd, naar wij begrijpen, afgesproken dat de verkooptijd nog wel langer kon zijn dan de andere marktkooplieden, maar niet langer dan tot 14.00 uur. Dit kon niet schriftelijk vastgelegd worden. Daarbij werd ook uitdrukkelijk aangegeven dat er vaste opbouw- en afbraaktijden waren voor alle marktkooplieden." 

Vragen
Beter Oss wil van het college weten hoeveel jaren Venrooy Visspecialiteiten en een andere viskraam de gelegenheid hadden om langer te verkopen dan andere marktkooplieden en tot welk tijdstip dat was. Ook wil de partij weten waarom de kraam nu eerder dicht moet en waarom een nieuwe afspraak niet schriftelijk wordt vastgelegd. Beter Oss vraagt zich ook onder andere af waarom een medewerker van de gemeente klanten wegstuurde en dat werknemers niet de wachtende klanten als laatste mochten helpen.

Eerder stoppen
De partij heeft ook geconstateerd dat enkele marktkooplieden op dinsdag eerder inpakten dan anderen. Beter Oss vraagt het college of de inpak- en vertrektijd door de gemeente Oss wordt gecontroleerd en of er actie wordt ondernomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant