De Feestgangers wonnen het liedjesfestival in 2017.
De Feestgangers wonnen het liedjesfestival in 2017.

Osse carnavalskrakers te downloaden op Kliknieuws

Carnaval 1.016 keer gelezen

OSS | Zolang carnaval er is, worden er al liedjes gemaakt. Duizenden zijn er al gecomponeerd, vooral in het zuiden van het land. De liedjes die blijven hangen zijn die waar je makkelijk op mee kunt hossen of vlot de tekst van mee kunt zingen. Ieder jaar weer komen er nieuwe nummers bij.

Al 37 jaar worden er in Oss bij het Maaslands Carnavals Liedjes Festival van De Raauw Ossekar meedeiners en -stampers gezongen. Clubkes en kapellen, duo's en trio's maken steeds weer nieuwe krakers; de allerbeste krijgt ieder jaar weer extra aandacht. Dit jaar waren dat De Feestgangers met 'Kik Oss Goan'. Op de website www.kliknieuws.nl zijn in totaal zeven nummers uit het Ossekoppenrijk kosteloos te downloaden. Dit is mogelijk gemaakt door de sponsors van de liedjes, die samen de opnamekosten bijeen hebben gebracht. Natuurlijk wordt de download ondersteund door Weekblad Regio Oss die dit op hun website aanbiedt. De Osse carnavalskrakers blijven beschikbaar tot en met het Halfvastenweekeinde.

De Osse hits van dit jaar zijn:
-CV Los Zand: Vier dagen
-De Narrestampers: Doe als een tulp
-BB en de Klooiers: Mun poes
-Sjaak en Peer: Mun mouw zat weer vast
-Duo M&M: Kekt Oss
-CV 't Ken Net: Oss, wordt nou es wakker
-De Feestgangers: Kik Oss goan

Twee kapellen hebben de deelnemers aan het Maaslands Carnavals Liedjes Festival met veel succes muzikaal ondersteund: Kiep Kwajt en de Klooiers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant