Johan van der Schoot.
Johan van der Schoot.

Osse wethouder geeft taart aan directeur Kringloopbedrijf Oss

Politiek 904 keer gelezen

OSS | De gemeente Oss zet de komende weken een aantal Osse bedrijven in het zonnetje die hun grondstoffen hergebruiken en zo weinig mogelijk afval hebben. Wethouder Johan van der Schoot biedt op vrijdag 2 februari een taart aan aan Jos Canton, directeur van het Kringloopbedrijf. Dit bedrijf zamelt textiel en huishoudelijke spullen in die ze zo veel mogelijk hergebruiken, recyclen, opknappen en verkopen in de kringloopwinkel.

Eerder bezocht de wethouder melkveebedrijf VOF Hanenberg – Vogels dat koemest verwerkt tot bemester en bodemverbeteraar voor de tuin van Osse inwoners.

Minder afval
Van der Schoot: "We staan voor een grote opgave om minder afval te produceren en minder de natuurlijke grondstoffen uit te putten. Circulaire economie is een economisch systeem waarin afval niet bestaat en waarin grondstoffen die daaruit worden gehaald opnieuw worden gebruikt. Het is fantastisch dat deze bedrijven in Oss laten zien hoe dat het kan. Zij geven een goed voorbeeld en zijn ambassadeur voor Duurzaam Oss." De komende weken bezoekt Van der Schoot nog twee bedrijven. Beton Mortel Centrale Oss BV recyclet het beton uit de kelders van het voormalige ziekenhuis in Oss en paste dit toe in Park Zwanenberg. Jures Techniek BV ontwikkelde samen met leerlingen van ROC de Leijgraaf een duurzame waterbesparende reinigingsmachine voor de voedingsindustrie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant