Bas van Delden en wethouder Kees van Geffen.
Bas van Delden en wethouder Kees van Geffen.

Resultaten pilot 'Anw naar werk' van gemeente Oss en SVB succesvol

Politiek 562 keer gelezen

OSS | De gemeente Oss heeft vorig jaar samen met de Sociale Verzekeringsbank (SVB) de pilot 'Anw naar werk' opgezet. Het doel van de pilot was om mensen met een Anw-uitkering te stimuleren bij het vinden van een baan. De kleinschalige pilot is succesvol afgesloten. Een aantal deelnemers is inmiddels gericht aan het solliciteren en een deelnemer is al voor langere tijd via een uitzendbureau aan het werk. Alle deelnemers waren tevreden met de resultaten van de pilot.

Op woensdag 31 januari overhandigde Bas van Delden, directeur Sociale Verzekeringen bij de SVB, het rapport van de pilot aan de Osse wethouder Kees van Geffen. Ook Arjan Dikmans, directeur Stelsel en Volksverzekeringen, ministerie van SZW, en een aantal deelnemers waren bij de overhandiging aanwezig. 

Pilot
De nabestaandenuitkering uit de Algemene nabestaandenwet (Anw) is een financiële ondersteuning van de overheid na het overlijden van een partner (of voor wezen). De Sociale Verzekeringsbank (SVB) verzorgt deze uitkering. In de praktijk blijkt dat inwoners na hun Anw-periode regelmatig aanspraak moeten maken op de bijstand. Dat kan zorgen voor een behoorlijke daling van het inkomen. Met deze kleinschalige pilot hebben de gemeente Oss en de Sociale Verzekeringsbank onderzocht of zij meer kunnen betekenen voor inwoners in zo'n situatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant