De Bakkers Lamers.
De Bakkers Lamers.

'Verrekte lekker, met minder nemen we geen genoegen'

Zakelijk 1.302 keer gelezen

'En dan is het alweer bijna februari. Januari is een maand van goede voornemens en rust na de decembermaand met zijn heerlijke tradities.

Over tradities gesproken. Hoewel tradities statisch kunnen lijken, veranderen en vernieuwen deze voortdurend. Tradities is ook het doorgeven van bepaald cultureel erfgoed. Te denken aan het Brabantse worstenbroodje. Sinterklaas, Kerst en Moederdag zijn wel de bekendste, maar zelfs beschuit met muisjes, speculaas en peperkoek hoort bij de honderd meest bekende tradities. Zo komen er ook nieuwe bij, te denken aan Blue Monday. We hebben die dag wel veel chocolade verkocht, want dat helpt zegt men;-). Zo hebben we zelf ook tradities geïntroduceerd. Als je slaagt trakteer je chocoladebollen. Op Vaderdag bakken we stoer Bierbrood. Moederdag starten we met aardbeienvlaaien en alles wat rood is want dat is de kleur van de liefde. De eerstvolgende die op het programma staat is carnaval. Een prachtig feest waar jong en oud aan mee mag doen. Wij springen daar graag op in en maken gebakjes die ook een gewoonte aan het worden zijn. Zoals het Hisse Krulkuntje: mooie roze varkensbilletjes die passen bij het Heesche carnaval in het Krullendonk. Of in Oss d'n Ossekop voor in het Ossenkoppenrijk. Beide gebakjes zijn gemaakt van een luchtige cake met aardbeienslagroom en afgewerkt met marsepein. Niet van die zoete maar de echte marsepein en de aardbeien komen van het land Verkuijlen. In de zomermaanden koken we daar heerlijke coulis van. Voor carnaval hebben we traditiegetrouw de blauwgele ballonnenprikactie in de winkel hangen en natuurlijk is onze gebruikelijke combinatie van witte bollen en eieren in de aanbieding. Het moet zoals wij altijd zeggen 'verrekte lekker' zijn. Met minder nemen wij geen genoegen. Mooi dat tradities zo blijven groeien, ik houd ervan."

Ilse, de bakkers Lamers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant