Casper Nanninga en Annemarie Canninga-Uijlen.
Casper Nanninga en Annemarie Canninga-Uijlen.

'Hapjes van Casper' wil (zieke) mensen helpen

Algemeen 1.752 keer gelezen

BERGHEM/OSS | Als je moeder kanker heeft, probeer je haar te helpen waar je kan. Dat was ook het geval voor Casper Canninga, die een steun en toeverlaat was voor zijn moeder Annemarie. Zo kookte de nu 30-jarige Berghemnaar verse hapjes voor haar. Om ook andere mensen met een ziekte te helpen, is hij eind vorig jaar een eigen bedrijf gestart. "Maar eigenlijk is het eten geschikt en lekker voor iedereen."

door Leon Voskamp

Canninga volgde na de middelbare school een koksopleiding en werkte als zelfstandig werkend en als chef-kok bij diverse horecagelegenheden in onder andere het Osse centrum. "Vooropgesteld, werken in de horeca heb ik altijd geweldig gevonden. Ik merkte echter dat mensen verwender worden. Hard werken en gasten blij maken was altijd mijn doel, maar dat gevoel verdween een beetje. Ik kon mijn ei niet meer kwijt in het werk." Mensen blij maken doet hij nu wel met 'Hapjes van Casper'. We gaan terug naar 2015. "Mijn moeder kreeg de diagnose kanker, uiteraard heel vervelend. Vooral tijdens de chemokuren had ze heel veel moeite met eten. Ze had ook niet eens de kracht om naar de supermarkt te gaan. Eigenlijk kreeg ze alleen appelkoeken naar binnen. Ik ben haar zoon en kok en wilde graag helpen. Online en in boeken heb ik veel gelezen over mensen met kanker en daarna ben ik aan de slag gegaan met het maken van kleine hapjes. Alles zelf gemaakt en met gezonde ingrediënten." Toen zijn moeder genas van de ziekte, werden er tijdelijk geen kleine hapjes gemaakt. "Maar toen er vanuit de vriendengroep vragen kwamen voor familieleden met kanker, heb ik het met alle liefde weer opgepakt. Het sloeg zo aan dat ik het idee kreeg om er meer mee te gaan doen. Een week lang heb ik met mijn moeder gebrainstormd en uiteindelijk de knoop doorgehakt. Dit doe ik met veel plezier en ik kan er mensen mee helpen."

Hapjes van Casper
In oktober 2017 werd gestart met de naam Canninga Chemo Bites. Het idee sloeg direct aan. Niet alleen bij mensen met kanker, maar ook bij bijvoorbeeld ouderen. "Na een paar maanden hebben we wel besloten om de naam aan te passen. Hapjes van Casper klinkt vriendelijker en we richten ons op meerdere doelgroepen." De maaltijden zijn rond de 200/250 gram. "We bieden kleine hoeveelheden, als er vraag is naar wat groter kan dat natuurlijk ook. Alles maak ik vers en klanten krijgen het diepgevroren. Zou blijven de gerechten langer houdbaar".
Klanten kunnen de maaltijden zelf op komen halen bij Annemarie in Oss. "De persoonlijke contacten maken het extra leuk", aldus Annemarie. "Er vinden soms heel gezellige gesprekken plaats, maar ook over verdrietige dingen. Een stukje lotgenootschap." Meer informatie op www.hapjesvancasper.nl of via (06) 51 21 01 49.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant