De Syrische koks aan het werk in de keuken.
De Syrische koks aan het werk in de keuken.

Huis van Damascus opent 22 februari in de Groene Engel

Algemeen 678 keer gelezen

OSS | Onder de naam 'Huis van Damascus' opent een Syrisch pop-up restaurant 22 februari haar deuren in het restaurant van de Groene Engel aan de Kruisstraat 15 in Oss. De keuken wordt gerund door drie koks Raed Charbaji (Oijen), Khalil El Khalil (Berghem) en Firas Mutawaa (Oss) die uit Syrië zijn gevlucht en sinds enige tijd in de gemeente Oss wonen. Op het menu staan traditionele Syrische gerechten uit verschillende streken van het land.

Het restaurant zal gedurende zeven weken vijf avonden per week open zijn. Het pop-up restaurant is een initiatief van de Stichting Thuis in Oss. Het project is tot stand gekomen in samenwerking met verschillende partners. ROC de Leijgraaf heeft het project in het kader van de lessen Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen vormgegeven, de gemeente Oss steunt in de personele bezetting van het restaurant door er werkervaringsplekken voor nieuwkomers aan te bieden en Judi Food, de nieuwe Arabische supermarkt in het Osse centrum, levert de producten. Stichting Thuis in Oss zoekt naar manieren om nieuwe Ossenaren zich thuis te laten voelen in Oss. De projecten richten zich dan ook op ontmoeting, educatie, maatschappelijke participatie, beeldvorming en voorlichting.

Integratie
Ossenaar Angelo Schuurmans (oprichter van Thuis in Oss): "Integratie komt van twee kanten. Alleen door open te staan voor elkaar kunnen we samen groeien. Een pop-up restaurant met een Syrische keuken is een perfecte manier om elkaar en elkaars cultuur en gebruiken beter te leren kennen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant