(Foto: Leo van den Bergh)
(Foto: Leo van den Bergh)

Nieuwe tentoonstellingen in Museum Jan Cunen

Algemeen 1.296 keer gelezen

OSS | De nieuwe tentoonstellingen 'We Are Food - Over de kunst van voedsel' en 'Leo van den Bergh - Geboren fotograaf' in Museum Jan Cunen worden zaterdag 24 februari geopend door door Anne-Marie Spierings, gedeputeerde Provincie Noord-Brabant.

Zonder voedsel kan niemand leven. Maar hoe vaak staan we stil bij wat we eten? We Are Food laat bezoekers op een nieuwe en ongewone manier naar voedsel kijken. Een ruime selectie kunstwerken van Nederlandse en buitenlandse kunstenaars maken de kijker bewust van onze omgang met voedsel. We Are Food maakt deel uit van de gelijknamige campagne, waarmee Brabantse ondernemers en instellingen komend jaar aandacht vragen voor de benoeming van Noord-Brabant tot Europese Regio van de Gastronomie 2018.

Leo van den Bergh
De foto's van Leo van den Bergh (1912-2009) hebben geen toelichting of verduidelijking nodig. De Osse fotograaf wist met zijn camera zowel kleine, vluchtige momenten als een groter tijdsbeeld te vangen. Zijn Oss geeft een kijkje in het nabije verleden, met plekken die intussen onherkenbaar zijn veranderd. Niet alleen voor het oog, ook voor de nieuwsgierige geest bevat het werk van Leo van den Bergh veel om door gestimuleerd te raken.

Elemans
Het museum en zakelijk directeur Margo Elemans nemen per maar 2018 afscheid van elkaar. Elemans startte in juni 2016 met de missie om samen met artistiek directeur Karin van Lieverloo het museum tot een nieuw hoogtepunt te brengen. Na POWERVROUWEN die tot nu toe ruim 16.000 unieke bezoekers trok is voor Elemans dit doel bereikt.

(Foto: Leo van den Bergh)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant