Winterse wandeling door De Stelt.
Winterse wandeling door De Stelt.

Winterse wandeling door De Stelt en Geffense Bosjes

Algemeen 705 keer gelezen

OSS | IVN Oss houdt zondag 18 februari een winterse wandeling door De Stelt en de Geffense Bosjes in Oss. Onderweg vertellen natuurgidsen over de historie van dit gebied en over hoe de natuur zich redt in de wintermaanden. De tocht wordt afgesloten met een kop snert.

De wandeltocht begint om 10.00 uur en vertrekt vanaf de hoek Amelsestraat/Koningsweg in Oss. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en de lengte is circa 4 kilometer. Het is raadzaam warme kleding en stevige wandelschoenen aan te trekken. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Gebied
De groene zone direct ten zuiden van Oss vormt een ecologische verbinding tussen Herperduin, Geffense Bosjes en het buitengebied tussen Oss en Geffen. Dieren en planten kunnen zich hierlangs verplaatsen en verspreiden en zorgen voor een natuurlijke uitwisseling. "Een prachtig, nog redelijk origineel gebied met vele zandwegen. Het nodigt echt uit om hier een wandeling te maken", aldus een medewerker van het IVN Oss. "We sluiten af met een heerlijke kop snert."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant