Afbeelding

Lezing met expositie in Berghem door kunstenares

Algemeen 391 keer gelezen

BERGHEM | Ellen Welten - Louwers is al 37 jaar professioneel en zelfstandig kunstenares. Ze is afkomstig uit Oss en woont thans in de omgeving van Gerolstein in Duitsland. Ze is bij velen in onze omgeving bekend als docente voor allerlei disciplines van de beeldende kunst, zoals schilderen, beeldhouwen en boetseren. In het verleden heeft ze cursussen en workshops verzorgd, bij haar thuis maar ook voor de Muzelinck.

Na te zijn begonnen met schilderen heeft Ellen in de loop der jaren een grote passie ontwikkeld voor werk in brons, later is daar glas bij gekomen. Haar kunst is toegankelijk, figuratief en laat zich kenmerken door elegantie, beweging en gebruik van kleuren. Haar grote inspiratiebronnen zijn ballet en paarden. In Gerolstein is ze druk met de ontwikkeling van een eigen beeldentuin die in juni 2018 wordt geopend, waar ook werk van andere kunstenaars te zien zal zijn. Ook zijn er mogelijkheden voor het volgen van workshops en cursussen beeldhouwen en schilderen bij haar thuis. Haar werk wordt geëxposeerd bij diverse galerieën en kunstbeurzen in binnen- en buitenland. Kunst wordt verkocht binnen diverse Europese landen. Ook is verkocht naar landen in het Verre Oosten, Zuid-Afrika, Canada en New York.

Lezing
Op verzoek van Stichting Beeldend Berghem komt Ellen op woensdag 21 februari om 20.00 uur naar de Berchplaets in Berghem om een lezing te verzorgen met daarbij een kleine expositie van haar werk. De entree is 10 euro per persoon. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden via e-mailadres info@beeldendberghem.nl of telefoonnummers (0412) 40 37 33 (J. Bekkens) of (0412) 40 24 82 (A. Erkelens).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant