Blije gezichten na de presentatie van de cheque.
Blije gezichten na de presentatie van de cheque.

Osse restaurantactie Eet met je hart levert 3.635,40 euro op

Algemeen 1.201 keer gelezen

OSS | Het project 'Eet met je hart' heeft in Oss 3.635,40 euro opgehaald. Met dat geld organiseert Stichting Met je hart ontmoetingen voor Osse ouderen om nieuwe vriendschappen te sluiten en weer betrokken te raken bij de maatschappij. Het gaat om kwetsbare ouderen die zelfstandig wonen, moeilijk de deur uitgaan en weinig mensen ontmoeten.

Oss deed van 1 november tot 17 december mee aan Eet met je hart. Zes weken lang vroegen 23 restaurants in Oss hun bezoek een euro extra te geven. In totaal werd er een bedrag van 3.635.40 euro opgehaald. "Ik wil alle betrokken horecaondernemers bedanken voor hun inzet", aldus Carin van Maanen, die namens de gemeente Oss in de werkgroep zit. "Er zijn al een aantal ontmoetingen geweest en die waren ontzettend leuk hoor ik. Het is nu zaak om dit te continueren en meer eenzame ouderen te bereiken."

Vrijwilligers
Twee groepen van ieder zes ouderen met een aantal vrijwilligers zijn al een tijdje actief. Volgens Alex van der Heijden -betrokken bij de Osse actie- gaan er binnenkort nog vier groepen van start. "We blijven wel een beroep doen om mensen die anderen op willen geven. Eenzame ouderen melden zich niet snel zelf merken we. Ook doen we een beroep op vrijwilligers." Aanmelden: Alex.vanderHeijden@ons-welzijn.nl.

Trotse burgemeester
Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans kijkt terug op een zeer geslaagde actie. " Het is een landelijke actie, maar het bijzondere aan Oss is dat het initiatief hier is genomen door de horeca. Pierre Vink kwam met het idee en daarna sloten veel andere ondernemers zich aan. Daaromheen zijn er allerlei mensen opgestaan om te helpen. Dat typeert toch wel Oss. Er zijn altijd mensen met een goed hart die iets voor een ander willen doen." Bij de bekendmaking van het geldbedrag waren ook leerlingen van ROC de Leijgraaf aanwezig die in Het Leijhuis verschillende activiteiten organiseren en begeleiden. "Er ontstaan mooie gesprekken tussen verschillende generaties. Uiteraard hoop ik dat er nog veel meer eenzame ouderen in beeld komen. Eet met je hart is een prachtig project, maar er moet nog veel meer gebeuren om de eenzaamheid aan te pakken."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant