Dennis Zeegers
Dennis Zeegers

'Ik heb nu alweer zin in mooie gerechten met asperges'

Zakelijk 859 keer gelezen

'Nog even en dan komen de eerste knoppen weer aan de bomen en zijn de krokussen alweer in bloei. Ook de dagen worden alweer iets langer, het teken dat het voorjaar in aantocht is. Dat betekent voor ons ook een nieuw seizoen, langzaam nemen we afscheid van alle winterse producten zoals zuurkool, balkenbrij en erwtensoep.

We gaan beginnen met mooie voorjaarsproducten. De lente is voor ons het seizoen van mooie lams- en kalfsvleesproducten en -gerechten. Ook dit jaar komen we met mooie specialiteiten rondom dit thema. Tevens gaat over een paar weken het aspergeseizoen weer van start, ik heb nu alweer zin in mooie gerechten met asperges. Zoals gebraden lamsrack met een tijmjus, een gestoomd krieltje en mooie gekookte asperges.
Pasen valt vroeg dit jaar, laten we hopen dat we dan al een paar zonnige dagen hebben gehad, zodat er al asperges zijn. Ik vind het toch wel een must om met Pasen de eerste asperges te bereiden, het is bij ons in de familie een traditie dat we dan aspergegerechten maken. Lekker in de keuken bezig zijn met mooie producten onderwijl een goed gesprek voerend met z'n allen. Waarna we aan tafel het gesprek voortzetten ondertussen genietend van het eten en een bijpassende wijn. Bijvoorbeeld een mooie Pinot Blanc uit de Elzas, voor mij toch wel dé wijn bij uitstek naast asperges. Uiteindelijk toch het leukste wat er is, samen koken en eten in een ongedwongen sfeer. Maar dit alles laat nog een paar weken op zich wachten, want als we de weersvoorspellingen mogen geloven krijgen we eerst nog een tijdje winter. Dus nog even aan de rookworst en goulashsoep, dat is natuurlijk ook nog genieten. Op naar het voorjaar en graag tot ziens in de winkel op Winkelcentrum Ussen.'

Dennis Zeegers,
Slagerij Arie Zeegers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant