Drukte op huisartsenposten.
Drukte op huisartsenposten.

Griep zorgt voor drukte op Huisartsenposten

Algemeen 2.041 keer gelezen

De griep heerst in ons land en daar merken de triagisten (speciaal opgeleide doktersassistenten) op de triagecentra van Huisartsenposten Oost-Brabant alles van. De telefoon staat roodgloeiend. Door de enorme drukte lopen de wachttijden aan de telefoon op.

Een triagist: "Het is begrijpelijk dat de patiënt gerustgesteld wilt worden als hij zich al langere tijd niet goed voelt en daardoor belemmerd wordt in het dagelijks leven. Wat wij adviseren is om eerst Thuisarts.nl te raadplegen. Op die website is betrouwbare en onafhankelijke informatie te vinden over griep, ook in de vorm van een video.
Op Thuisarts.nl worden ook de verschijnselen beschreven die bij griep horen. Past dit bij het ziektebeeld van de patiënt, dan is ons advies om rust te nemen en geduldig de griep uit te zieken. Het kan wel een week duren."

Eigen huisarts
Door eerst op Thuisarts.nl te kijken voorkomt u een lange wachttijd aan de telefoon wanneer u naar de huisartsenpost belt. Mochten de zorgen blijven bestaan, probeer dan eerst uw eigen huisarts overdag te raadplegen. Deze is iedere werkdag bereikbaar tussen 8.00 en 17.00 uur. Buiten kantooruren belt u de huisartsenpost. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant