De markt met het thema 'GOW' vindt plaats in Herpen.
De markt met het thema 'GOW' vindt plaats in Herpen.

Markt 'Gezondheid, Ontmoeten en Welzijn' in dorpshuis Herpen

Algemeen 276 keer gelezen

HERPEN | De zorgcoöperatie Het Land van Herpen en ONS welzijn organiseren op zondag 11 maart in 't Slotje in Herpen een markt met als thema 'Gezondheid, Ontmoeten en Welzijn (GOW)'. Er zijn van 14.00 tot 17.00 uur allerlei activiteiten.

Op deze markt kunnen mensen een fittest doen om te kijken hoe het met de conditie en lenigheid is gesteld. "Kijk eens of er een leuke activiteit in Herpen is waar u kunt sporten of ontspannen. U leert zo vanzelf nieuwe mensen kennen", aldus de organisatie. Aanwezigen kunnen proeven van hapjes en zich laten informeren over gezonde voeding.

Zorgtaak verlichten
Ook krijgen ze advies hoe je een zorgtaak kunt verlichten en welke aanpassingen mogelijk zijn. Aanwezig zijn onder andere een mantelzorgmakelaar, thuiszorgorganisatie, fysiotherapeut en casemanager dementie.

Verenigingen
Herpen kent een rijk verenigingsleven waar veel vrijwilligers dagelijks belangrijke taken vervullen. Veel van deze verenigingen zijn aanwezig op 11 maart en laten zien wat ze doen. Ook worden er verschillende interessante lezingen gegeven. Zo vertelt huisarts Alfons Olde Loohuis over blauwe zones, een aantal zeldzame gebieden in de wereld waar veel mensen meer dan 100 jaar oud worden. Novadic-Kentron vertelt over de gevaren van alcohol bij ouderen. Petra de Kleijn, diëtiste, geeft een presentatie over wat voeding voor uw gezondheid kan betekenen. Er zijn ook sportdemonstraties van tafeltennis en turnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant