Afbeelding
Foto: Manon Bimbergen

Janne wil graag vijf kilometer hardlopen

Algemeen 979 keer gelezen

OSS | Ze is alweer een tijdje bezig met het project Lose2Bfit. Onder begeleiding van gewichtsconsulente en mental coach Femke Brands (Fit met Femke) en FiTNEZZplaza werkt Janne Kuijpers aan haar doel om zich fitter te voelen. Sinds kort trekt Janne er zaterdagmorgen op uit om met een groepje te gaan hardlopen.

Het sporten gaat goed, alleen is de structuur de laatste weken een beetje zoek vertelt Janne. Door drukte thuis en op het werk liep haar eetpatroon niet zoals gepland. Gelukkig heeft ze sinds deze week weer meer houvast. "Het is niet meer zo gestructureerd zoals eerst. Ik eet 's ochtends nog steeds mijn havermout en eet meestal een salade op mijn werk, maar door alle drukte is het lastig dit goed te plannen." Femke vult aan: "Janne sport genoeg en gaat bewust om met haar eten. Het gaat nog steeds hartstikke goed. Ze valt niet terug en komt niet aan. Ze heeft het rempedaal alleen wat losser gelaten dan normaal." Janne voelt zich thuis bij FiTNEZZplaza waar ze wekelijks twee keer sport. "Ik heb het hier erg naar mijn zin. De kinderopvang die ze hebben is ideaal. Hoef geen opvang voor de kinderen te regelen als ik sport. Bovendien gaan de kinderen graag mee. Ze krijgen een heel entertainmentprogramma. Als ik ze ophaal, zijn ze afgetraind", lacht ze.

Start to Run
Sinds begin maart neemt Janne samen met haar moeder deel aan Start to Run van FiTNEZZplaza. De komende vijf weken trekt ze elke zaterdagochtend haar hardloopschoenen aan om aan haar conditie te werken. "De eerste les was even doorbijten. Het was super koud. Had wel vijf lagen kleding aan'', zegt Janne lachend. In de lessen wordt gewerkt aan 25 minuten aaneengesloten hardlopen in je eigen tempo. Het doel van Janne is 5 kilometer rennen. "Dat zou ik graag willen. In het verleden liep ik 3 kilometer. Wie weet volgt er een wedstrijd." Vanuit haar werk doet Janne mee aan een experiment. Hiervoor draagt ze vijf weken een stappenteller die het aantal passen, verbrande calorieën en trappen bijhoudt. Een goede stimulans. "Dat doe ik samen met een collega, we houden een app bij waarmee we elkaar kunnen coachen." Het volgende weegmoment staat voor eind april gepland. Het nieuwe doel wordt dan besproken. Janne en Femke spreken alvast af dat Janne de komende tijd haar eetmomenten weer vooruit gaat plannen. Femke: "Ondanks alles, gaat Janne prima met de tegenslagen om. Ze zit nu op zeventig, tachtig procent van het afgesproken schema en sport goed. Als Janne weer structuur heeft, komt het helemaal goed en gaat ze terug naar de honderd procent. Ik heb er alle vertrouwen in dat Janne haar doel gaat halen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant