De campagne 'Spaar je geld!'
De campagne 'Spaar je geld!'

ROC De Leijgraaf en Met Elkaar starten campagne

Algemeen 277 keer gelezen

OSS | De campagne 'Spaar je geld!' is deze week in Oss van start gegaan. Het is een initiatief van ROC de Leijgraaf en Stichting Met Elkaar, in samenwerking met SchuldHulpMaatje. De organisaties willen jongeren bewust maken van het belang van geld en ze laagdrempelige tools geven om zelf aan de slag te gaan met geldzaken.

De leerlingen van De Leijgraaf kunnen op school informatie vinden over MoneyFit.nl, een website met allerlei korte artikelen over geldzaken. Bijvoorbeeld met betrekking tot (bij)banen, studeren en vrije tijd. Daarnaast krijgen alle docenten een informatiepakket, waarmee ze lessen kunnen verzorgen. De leerlingen gaan in de klas aan de slag met zogenoemde Dilemmakaarten. De kaarten leggen een keuze voor op het gebied van geld. Hierover doorpraten stimuleert jongeren om na te denken over vragen rond geld.

Jongeren en geld
Hoewel geldproblemen en schulden in Nederland veel voorkomen, is dit onder jongeren niet altijd zichtbaar. Het komt echter steeds vaker voor. Zeker 12 procent van de 18- tot en met 27-jarigen heeft te maken met openstaande rekeningen bij de zorgverzekeraar of internet-/mobiele telefoonprovider, onbetaalde boetes of achterstanden bij de Belastingdienst. SchuldHulpMaatje wil schulden bij jongeren oplossen en beter nog: voorkomen. Hiervoor is een jongerenaanpak ontwikkeld: MoneyFit. Dit portal bereikt jongeren online, geeft laagdrempelige en activerende informatie en biedt de mogelijkheid om heel makkelijk een vraag te stellen. Als ze belangrijke geldvragen of financiële problemen hebben, kunnen ze begeleid worden door een speciaal opgeleide vrijwilliger.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant