Dodehoekproject van VVN afdeling Maasland.
Dodehoekproject van VVN afdeling Maasland.

Dodehoekproject 'Good 2 See You! voor Osse leerlingen

Algemeen 308 keer gelezen

OSS | De projectleiding van VVN afdeling Maasland (regio Oss) houdt op donderdag 15 maart het dodehoekproject voor het voortgezet onderwijs 'Good 2 See You!'. Circa twintig vrijwilligers en vier vrachtwagencombinaties worden ingezet om 330 leerlingen van Het Hooghuis locatie Zuid en West voorlichting te geven over de dodehoekproblematiek. Deze voertuigen staan opgesteld in de Meidoornlaan in Oss. Dit jaar nemen ook de leerlingen van de Internationale Schakel Klas deel aan het project.

Het is van belang om toekomstige bestuurders bewust te laten worden van de gevaren van de dode hoek bij voertuigen waarmee zij in het verkeer geconfronteerd kunnen worden. Om het belang van verkeerseducatie óók op het voortgezet onderwijs te onderstrepen is bij het startmoment om 8.15 uur de ambassadeur van de campagne 'Nul verkeersdoden Brabant', wethouder Gé Wagemakers van de gemeente Oss aanwezig. Verder zijn vertegenwoordigers van politie, gemeenten Oss en Bernheze en Het Hooghuis hierbij uitgenodigd. Ook zij nemen deel aan de praktijkles door plaats te nemen achter het stuur van een van de ter plaatse opgestelde voertuigen.

Basisscholen
Ook op de basisscholen in het werkgebied van VVN afdeling Maasland wordt jaarlijks van januari tot en met maart voorlichting gegeven over de dodehoekproblematiek aan circa 1.600 leerlingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant