Koningsmarkt. (Foto: Hans van der Poel)
Koningsmarkt. (Foto: Hans van der Poel)

Koningsmarkt blijft populair; inschrijven is mogelijk

Algemeen 2.410 keer gelezen

OSS | Eén van de meest populaire publieksevenementen tijdens Koningsdag is al jarenlang de Koningsmarkt met de kindermarkt. Op vrijdag 27 april zijn ook de winkels geopend met veel leuke 'koningsaanbiedingen' en overal in het centrum bruist het van activiteiten.

"De Koningsmarkt begint om 9.00 uur 's morgens en op dat moment zie je al meteen een grote groep mensen de stad in trekken om lekker rond te struinen. Het hoort gewoon bij Koningsdag om een beetje rond te snuffelen, zoeken naar een speciaal koopje, kijken naar een demonstratie, terrasje pakken, kortom genieten." Aan het woord is Gaby van Erp, samen met zijn team al jarenlang de grote organisator van de Koningsmarkt.

Kindermarkt
Bijzonder populair is de kindermarkt voor kinderen tot en met 12 jaar. Voor hen is een speciale plaats gecreëerd in het parkje bij de Groene Engel. Van Erp: "Als ik kijk naar de inschrijvingen op dit moment, gaat het weer erg hard. Er zijn nog een paar plaatsen vrij, dus de liefhebbers moeten zich snel inschrijven." De plaatsen voor deze markt zijn gratis, maar ze moeten wel zijn aangemeld.

Koningsaanbiedingen
Voor de Koningsmarkt in het centrum hebben zich zeer uiteenlopende standhouders ingeschreven. "Allereerst zijn er veel winkeliers die voor hun winkel een kraam plaatsen met speciale koningsaanbiedingen. Altijd aantrekkelijk voor de klant toch. Verder hebben we weer een groot aantal hobbyisten die vaak verbazingwekkend mooie creaties maken. Van zelfgemaakte lampenkapjes tot prachtige schilderijen of mozaïek. Natuurlijk zijn er ook kramen met gebruikte boeken, glaswerk, spullen van de zolder, maar ook goede doelen en verenigingen die zich presenteren. Op het parkeerterrein aan de Wal zijn diverse demonstraties te zien van sportverenigingen en sportscholen."

Draaimolen
Activiteiten voor de kids mogen tijdens Koningsdag natuurlijk niet ontbreken en op diverse plaatsen in het centrum zijn attracties voor de kinderen zoals een draaimolen, springkussen en een kindertreintje opgesteld. De Koningsmarkt is onderdeel van de muzikale Oranjefeesten die in het centrum plaatsvinden. Van Erp: "De Koningsmarkt plus de muzikale Koningsfeesten plus de actieve Osse ondernemers maken Koningsdag tot een geweldig feest in Oss."

Inschrijven
De Koningsmarkt duurt van 9.00 tot 17.00 uur. Inschrijven voor de markt kan via de website http://www.centrummanagementoss.nl. Kies vervolgens voor Koningsmarkt 2017. Inschrijven kan alleen digitaal via de genoemde links.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant