Moord aan de dijk.
Moord aan de dijk.

Moord staat centraal in nieuwe Macharense film

Algemeen 1.977 keer gelezen

MACHAREN | Er is een moord gepleegd in Macharen, maar wie heeft het gedaan? Dit onderzoek staat centraal in de nieuwe film 'Moord aan de dijK'. De film wordt -voor het grootste deel- opgenomen in Macharen en de cast gaat bestaan uit voornamelijk (oud)-inwoners van Macharen.

door Leon Voskamp

In oktober 2016 ging de eerste Macharense film 'Onderaan de DijK' in première in gemeenschapshuis De Bongerd. De film, geregisseerd door Henny Fransen, werd gemaakt door veel leden van toneelvereniging De Vlonder. Het leverde veel positieve reacties op en Fransen was er al snel van overtuigd dat er een tweede film ging komen. "De film was een groot succes. We hebben veel plezier gehad en het resultaat is gewaardeerd door de kijkers. De opnames duurden wel wat langer dan we hadden verwacht. Maar je hebt met vrijwilligers te maken en soms is dat lastig qua planning."

Verbeteren
Met de nieuwe film legt Fransen -al bijna 25 jaar actief voor De Vlonder- samen met opnameleider Martijn van Summeren en cameraman Wouter van Summeren de lat nog hoger. "We hadden vrijwel geen budget, maar ondanks de minimale middelen zijn we erin geslaagd een mooie film te maken. Geweldig dat zoveel mensen zich belangeloos hebben ingezet. Van het hele proces rondom 'Onderaan aan de dijk' hebben we veel geleerd. Zoals over het geluid van de film, ontzettend moeilijk. 'Moord aan de dijK' moet nog beter worden, we willen stappen maken. Er ligt voor ons weer een mooie uitdaging."

Opnames
Het script is geschreven door Christa van Oorsouw, de vrouw van Henny Fransen. Het verhaal gaat over rechercheur Nora die samen met collega Caspar uit Macharen een moord in het dorp moet oplossen. Niet iedereen blijkt echter zo happig om mee te werken aan het onderzoek. Zal de moord ooit worden opgelost? "Het onderzoek speelt zich af in de winter van 2018. Het wordt een spannend verhaal, maar uiteraard ontbreekt de humor ook niet. De opnames binnen vinden in het najaar van dit jaar plaats en in het voorjaar gaan we naar buiten. Het is ons doel om Macharen zoveel mogelijk in beeld te brengen. Momenteel zijn we de juiste locaties aan het zoeken om te gaan filmen." Het doel is om de film oktober 2019 te kunnen vertonen.

Vrijwilligers
De crew is op zoek naar mensen die het leuk vinden om een rol te spelen in de nieuwe film. Dat kan zijn als acteur of als figurant. "We hopen dat Macharenaren door de eerste film zo enthousiast zijn geworden dat ze ook mee willen doen. Overigens mogen ook mensen buiten het dorp zich aanmelden. Er zijn dertig rollen en uiteraard kun je ook als figurant meedoen." Meer informatie of aanmelden voor 25 maart via
moordaandedijkdefilm@gmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant