Johan van der Schoot.
Johan van der Schoot.

Wethouder reikt Gouden Oogappel uit aan Nel Eijkelboom

Algemeen 344 keer gelezen

OSS | Nel Eijkelboom kreeg vandaag een Gouden Oogappel. Zij ontving deze onderscheiding voor haar vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis en andere organisaties in Oss. Wethouder Johan van der Schoot reikt de onderscheiding om 14.00 uur uit in het Rode Kruisgebouw aan de Kromstraat 45 in Oss.

Eijkelboom is een vrijwilliger met oog en luisterend oor voor veel mensen. Ze organiseert, helpt, verzorgt en staat klaar waar ze kan. Ruim een kwart eeuw al is ze vrijwilliger bij het Rode Kruis Oss. Ook is Eijkelboom instructeur en examinator EHBO voor het basisonderwijs. Bij hospice De Oase is ze al tien jaar een trouwe vrijwilliger waar ze – naast het werk aan het bed – ook sponsoractiviteiten organiseert en weekendcoördinator is. Personeelsvereniging UVG kent haar al 25 jaar als actieve vrijwilliger. Ook gaat ze iedere week boodschappen doen met haar slechtziende vriendin Noortje. 

Gouden Oogappel
De onderscheiding is een gouden speld in de vorm van een appel, uitgevoerd in geel- en witgoud. Linksboven is de vorm van een oog uitgesneden met daarin een 0.03 karaat witte diamant. De uitreiking van de Oogappel gaat vergezeld van een oorkonde, een cheque van 250 euro en feestelijke taart. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant