Afbeelding

Tentoonstelling, lezing en documentaire over criminaliteit in Oss

Algemeen 2.237 keer gelezen

OSS | De tentoonstelling 'Crimineel Oss? Het mes op de keel van het Osse imago' is van 20 maart tot en met 12 mei te zien bij het Stadsarchief Oss. Wie kent er niet de termen als 'de Bende van Oss', 'Donker Oss' en de 'messentrekkers'? In deze kleinschalige expositie is aandacht voor de criminaliteit die eind negentiende eeuw en in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw rondwaarde, maar ook voor de tijd en de context waarin dit speelde.

Op maandagavond 26 maart geeft Jos Smeets in het Stadsarchief om 19.30 uur een lezing over criminaliteit in Oss. Hij behandelt hierbij zowel de gebeurtenissen eind negentiende eeuw, waaronder de moord op wachtmeester Hoekman, als de criminaliteit in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. Smeets is onderzoeker aan de Politieacademie en schrijver van het boek 'De affaire van Oss, van lokaal conflict tot nationale rel', dat in 2001 uitkwam. De entree is gratis, maar aanmelden is verplicht via (0412) 84 20 10 of informatie@stadsarchiefoss.nl.

Donker Oss
Ook de Groene Engel besteedt aandacht aan dit onderwerp. Op donderdag 22 maart wordt om 20.00 uur de documentaire 'Donker Oss' van de Osse filmmaker Luuk Bouwman vertoond. Na afloop licht hij zijn werk toe. Kaarten à 5 euro zijn verkrijgbaar bij de Groene Engel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant