Vanwege de overbelasting besloot de directie van Bernhoven de Open Dag van 17 maart te annuleren.
Vanwege de overbelasting besloot de directie van Bernhoven de Open Dag van 17 maart te annuleren.

Gezamenlijke aanpak problemen griepgolf

Algemeen 2.031 keer gelezen

REGIO | Door de aanhoudende griepgolf zijn knelpunten ontstaan in de hele zorgketen. "Door goede samenwerking, het tijdelijk bijplaatsen van extra bedden in de ziekenhuizen en verpleeg- en verzorgingshuizen, de optimale inzet van medewerkers en bij sommige organisaties ondersteuning van vrijwilligers van het Rode Kruis zijn op dit moment de grootste knelpunten in de in- en uitstroom van patiënten in de ziekenhuizen onder controle", zo laat GGZ Brabant-Zuidoost weten.

De verwachting is dat de griepgolf nog aanhoudt. Daarom wordt de situatie op bestuurlijk niveau nog zeker drie weken door de ziekenhuizen en de andere zorgaanbieders (verpleeghuizen en wijkverpleging) uit de regio nauwlettend in de gaten gehouden. "De zorgaanbieders zetten zich met man en macht in om de overlast voor patiënten zoveel mogelijk te beperken. Toch moeten patiënten helaas in enkele ziekenhuizen nog steeds rekening houden met het afzeggen van geplande operaties en langere wachttijden en vragen zorgaanbieders om begrip voor deze situatie", aldus GGZ.

Extra bedden
Ook in de wijkverpleging is het niet altijd mogelijk om direct elke zorgvraag te beantwoorden. Een aantal ziekenhuizen en verpleeg- en verzorgingshuizen in de regio hebben tijdelijk extra bedden beschikbaar gesteld voor de door- en uitstroom van patiënten. "Dat we patiënten moeten teleurstellen is onvermijdelijk, maar we doen er alles aan om die teleurstelling zo beperkt mogelijk te houden", zegt Ellis Jeurissen, directeur Publieke Gezondheid GGD.

Bernhoven
Vanwege de overbelasting door het grote aanbod van grieppatiënten en (langduriger) ziekteverzuim onder medewerkers besloot de directie van Bernhoven de Open Dag van 17 maart te annuleren. "Om de crisis in de Brabantse ziekenhuizen het hoofd te bieden zijn vorige week al enkele geplande operaties afgezegd. Ook in Bernhoven zijn tot 18 maart zeventien operaties geannuleerd", liet het ziekenhuis in Uden destijds weten. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant