Dennis Zeegers
Dennis Zeegers

'Als specialist kunnen we goed op de foodtrends inspelen'

Zakelijk 493 keer gelezen

'Doordat de feestdagen vroeg vallen dit jaar en het weer sowieso nog niet echt meewerkt, zullen we Pasen binnen moeten vieren dit jaar. Maar niet getreurd, dat kan natuurlijk ook lekker en gezellig worden.

Waarmee we natuurlijk beginnen met het traditionele Paasontbijt waarbij heerlijke verse vleeswaren niet mogen ontbreken. Wij als specialist maken vele van deze vleeswaren nog zelf, waardoor we goed op de verschillende foodtrends kunnen inspelen. Dat geldt voor Pasen met diverse vleeswaren gevuld met ei en onze mooie gekookte hamsoorten. Maar als we dit breder trekken houden we ook rekening met het gezondheidsaspect. Dit betekent dat we zo mogelijk geen suikers meer verwerken in onze vleeswaren en dat er een behoorlijke zoutreductie heeft plaatsgevonden de afgelopen jaren. We gebruiken nog steeds zout, dit ten dele voor de houdbaarheid, maar ook ter smaakverbetering. Door goed onderzoek hebben we het zoutgebruik met 15 procent kunnen verminderen. Ook wanneer we kijken naar het aspect duurzaamheid hebben we de laatste jaren flinke stappen gezet, zeker gezien de varkens- en rundvleesproducten. Waar we werken in een bewaakte keten van boer tot bord en waarin alle bedrijven die hierbij aangesloten zijn gecertificeerd zijn en zich dus aan alle gemaakte afspraken dienen te houden. Voor het Paasdiner zullen we het helaas nog even zonder asperges van de koude grond moeten stellen, maar dat seizoen duurt tot half juni. Er zijn wel al heerlijke kalfs- en lamsvlees specialiteiten te koop, waarmee we heerlijke gerechten kunnen maken. Denk bijvoorbeeld eens aan een gevulde en gemarineerde lamsrack, makkelijk in de oven te bereiden en dan serveren met een mooie tijmjus, verse krielen en gewokte bladspinazie. Alvast een smakelijk Paasfeest en tot ziens op winkelcentrum Ussen.'

Dennis Zeegers,
Slagerij Arie Zeegers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant