Afbeelding

Barbershop Six Feet Under heeft plekje veroverd in Oss

Zakelijk 6.119 keer gelezen

OSS | Joep Arts opende in juni vorig jaar zijn Barbershop Six Feet Under. Naast Tattooshop Six Feet Under van Eric Borst in de Peperstraat. Voor Oss een betrekkelijk nieuw fenomeen. "Maar Oss was toe aan een echte barbershop", glimlacht Arts tevreden.

De jonge ondernemer kijkt met een goed gevoel terug op de wijze waarop de barbershop zich ontwikkelt. "Onze klantenkring groeit. Het zijn niet alleen mannen met baarden die hier komen, maar jongens en mannen die aandacht besteden aan hun uiterlijk. In alle leeftijden." De uitstraling van de barbershop is anders dan een gangbare kapsalon. Allereerst de vintage look met accessoires van vroeger zoals de oude kappersstoelen,. Een ander onderscheid is dat een barbershop alleen voor mannen is. "Een soort man cave", lacht Arts. "Dat betekent dat we andere gesprekken hebben. Geen gesprekken over het weer, maar zoals je ze in de kroeg voert. De eerste keer dat iemand hier komt is het een klant, maar komt hij voor een tweede keer dan wordt het al snel een maatje."

Trends voor 2018
Naast de sfeer is het knippen zeker zo belangrijk. "Wij nemen de tijd voor het knippen. Zeker als je de baard meeneemt, zit de klant wel een uur tot anderhalf uur in de stoel. Mannen besteden steeds meer aandacht aan het uiterlijk en daarnaast is het ook een relax-momentje." Barbershop Six Feet Under knipt hoofdzakelijk trendy kapsels. Wat zijn deze voor 2018? Joep: "Het blijven strak geknipte kapsels, maar dan wat losser gedragen met veel textuur. Zo zien we bijvoorbeeld heel korte zijkantjes en dan de bovenharen wat langer en naar voren gedragen. Of wat langer aan de zijkant geknipt in plaats van geschoren maar de bakkebaarden en nek wel weer heel strak. Je kan zeggen dat het geheel wat natuurlijk oogt, waarbij je met je handen door je haren kunt gaan. Een verschil dus met de natte high shine look." Six Feet Under heeft zijn plekje veroverd in Oss. "Daarom doen we graag wat terug voor de Osse gemeenschap. Op zondag 29 april knippen we bijvoorbeeld voor het goede doel: stichting Hulphond Nederland."
Meer info: www.sixfeetunder.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant