Osse kermis. (Foto: Hans van der Poel)
Osse kermis. (Foto: Hans van der Poel) Foto: Leon Voskamp

Programma en attracties Kermis Oss bekend

Algemeen 4.394 keer gelezen

OSS | De opstelling en activiteiten van de komende Osse kermis zijn bekend. Dit jaar staat de kermis van donderdag 16 tot woensdag 22 augustus op de agenda. De kermis krijgt 80 attracties. 

Wethouder Gé Wagemakers trapte de presentatie vrijdagochtend voor de Osse Kermis op het gemeentehuis af. Hij noemde de kermis een belangrijk evenement voor Oss. "Een goede kermis is belangrijk voor het centrum van Oss, de horeca, kermisexploitanten en natuurlijk de inwoners van Oss. De verwachtingen zijn altijd hooggespannen." De Osse Kermis is het best bezochte evenement van Oss, het trok vorig jaar 350.000 bezoekers en is een van de grootste kermissen van Noordoost Brabant.

Nieuwe attracties
Dit jaar telt de kermis 80 attracties. De kermis verwelkomt drie nieuwe attracties die voor het eerst in Oss staan. Dit zijn de Carrousel Bar XXL, de bootjesmolen en de Mad Mill; een soort wipe-out attractie. Er is nog een plek over op het Burgplein door een afzegging van een exploitant. Naar verwachting wordt deze nog gevuld. Voor de rest staan de attracties vast en heeft elk een plek toebedeeld gekregen in het centrum van Oss. Naast de bewaakte fietsenstallingen op de Oostwal en de Kruisstraat, komen er extra fietsenstallingen bij de TBL en de Nicolaasschool.

Kermisprogramma
De kermis wordt op donderdag 16 augustus geopend. Op  vrijdag 17 en zaterdag 18 augustus is het Ladies Night. De dag erop vindt er een meet & greet plaats, het programma hiervoor volgt nog. Op  maandag 20 augustus is het familiedag met van 13.00 tot 24.00 uur gunstige ritprijzen. De uitreiking van de kermisprijzen de dag erna plaats om 19.00 in de poffertjessalon, tevens is er op die dag een gratis loterij. Op woensdag 22 augustus wordt om 23.30 de kermis traditioneel afgesloten met vuurwerk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant