Het ontwerp van de Heeren van Nuland.
Het ontwerp van de Heeren van Nuland.

Verhuizing Heeren van Nuland binnen Walstraat

Zakelijk 1.769 keer gelezen

OSS | Heeren van Nuland staat voor een mooie uitdaging. Onderneemster Marieke van Nuland heeft besloten om te verkassen met haar herenmodezaak en wel naar iets verderop in de Walstraat 2. Daar staan twee panden leeg en daar wordt één pand van gemaakt. "Waarom we graag in de Walstraat blijven? Hier horen we thuis waar samenwerken centraal staat."

Heeren van Nuland ging van start op de hoek van de Walstraat en de Schakel, achttien jaar geleden volgde de verhuizing naar de Walstraat 12. Marieke van Nuland nam zes jaar geleden de zaak over van haar ouders en het pand kreeg een metamorfose. "Na zes jaar is natuurlijk nog niet de houdbaarheidsdatum bereikt, maar ons jasje was te krap geworden. Al langer was ik op zoek naar een nieuw pand en die vond ik iets verderop. Er staan twee panden leeg en daar krijgen we de kans om er iets geweldigs van te maken. Deze kans zou ik nooit meer krijgen. Natuurlijk komt er wel wat lef en doorzettingsvermogen bij kijken om deze stap te zetten, maar we hebben veel vertrouwen in de toekomst. We geloven in een fysieke winkel. Met dank aan onze klanten. Winkelen is een feestje en dat streven we na. Meer meters zorgen ook voor meer beleving in de winkel."

Ontwerp
Een verhuizing naar een andere straat is overwogen, maar de bouwplannen voor het Wal Kwartier én de krachtige samenwerkingen van de Walstraat-ondernemers deden Van Nuland heel bewust voor de Walstraat kiezen. "Het Wal Kwartier mét het UIThuis zie ik als een prachtige impuls voor ons centrum. Wij willen met deze stap ons vertrouwen laten zien." In samenwerking met Echo architectuur en Bouwbedrijf Wagemakers werd van de twee panden een ontwerp gemaakt met één voordeur, één herenmodezaak maar wel met twee verschillende gevels. Een mix van modern en klassiek. "We hebben iets heel moois ontworpen als voorloper op het Wal Kwartier. Laat dit een positief effect hebben op anderen. Er wordt zó ontzettend hard gewerkt voor en achter de schermen voor de juiste impulsen voor ons centrum. Laat de politiek er snel uit zijn en gas geven." De panden op nummer 2 krijgen deze week 'bezoek van de sloopkogel'. Bouwbedrijf Wagemakers verwacht een maandenlange verbouwing. Rond september hoopt Van Nuland de deuren van het nieuwe pand te mogen openen. "We gaan van 150 naar 240 m2. Een flinke uitbreiding, maar we blijven trouw aan datgene waar we als Heeren van Nuland goed in zijn. Wel zoeken we naar verbreding en naar verrassingen in onze collectie. We willen een nog betere zaak worden."

Opvolger
Bang voor leegstand hoeven mensen niet te zijn. "Er zijn al meerdere geïnteresseerde kandidaten voor ons huidige pand. Ik vind het ook belangrijk om geen gat achter te laten. Ik ben bewust op zoek naar een 'buurman' die goed past in onze straat."

Actie
Vanaf vandaag krijgen klanten twintig procent bij Heeren van Nuland. Meer info: www.heerenvannuland.nl of de Facebook-pagina. Bereikbaar via (0412) 63 26 57 of info@heerenvannuland.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant