Workshop bij de Praxis.
Workshop bij de Praxis.

Workshop bij de Praxis een erg leuke en leerzame ervaring

Zakelijk 1.819 keer gelezen

OSS | Als er een probleempje is met je gebit, dan ben je bij Tandarts Steenbergen aan het juiste adres. Maar is praktijkmanager Miranda Janssen ook op andere vlakken handig? We zochten het uit tijdens een workshop bij de Praxis aan de Frankenweg 61 op de Osse Woonboulevard.

Er zijn deze dag opvallend veel klanten in de Praxis. Het zonnetje schijnt buiten en mensen zijn voornamelijk op zoek naar spullen om buiten mee aan de slag te gaan. "Een drukke, maar wel erg leuke tijd", aldus winkelmanager Richard Bongers. "We springen uiteraard in op de seizoenen en hebben een zeer breed assortiment. Onze medewerkers kunnen iedereen voorzien van een professioneel advies." Wat hoort er bij het voorjaar en straks de zomer? Richard vond een laag tafeltje voor buiten wel een goed idee om te gaan maken. Inderdaad een topidee en tot onze grote verrassing was het hout zelfs al op maat gezaagd. Maar waar begin je? Gelukkig was daar Loes de Bekker namens de Praxis. Ze legde de planken netjes en vervolgens was het aan ons om de vele tientallen schroeven te bevestigen. Gelukkig hielp Loes me en ook Richard werkte zich in het zweet om het begin te maken. Het ging ze zo makkelijk af dat de tafel al binnen tien minuten voor de helft klaar was. Natuurlijk kreeg ik de schroefmachine ook in mijn handen. Ik wilde thuis natuurlijk wel vertellen dat ik ook een bijdrage had geleverd. Het was toch wel even wennen dit gereedschap, maar na wat oefenen ging het steeds beter. Al snel zat de laatste schroef erin en konden we de tafel 'presenteren'. Met een trots gevoel liep ik uiteindelijk naar mijn auto en een andere Praxis-werknemer hielp me om de tafel in de kattenbak te tillen. Wat tof om deze workshop gevolgd te hebben. Het is veel leuker om straks aan je 'eigen' tafel te zitten dan om er ergens één kant-en-klaar te kopen. Richard en Loes bedankt voor deze leerzame ervaring! Ik weet zeker dat ik de volgende keer naar de Praxis ga als ik iets voor het huis of de tuin nodig heb."

Voor de makers
"Iedereen is een maker", aldus Richard. "Het is een kwestie van doen en wij kunnen mensen daarbij helpen." Wil je bijvoorbeeld zelf een tafel maken? Heb je vragen over welke materialen je nodig hebt en welke stappen je moet zetten? Het is bij Praxis mogelijk om een persoonlijke winkelafspraak te maken. Je kunt op een gewenst tijdstip 25 minuten reserveren bij een medewerker en die geeft tips en advies. Zo begin je met vertrouwen en de juiste spullen aan de klus. "Praxis staat voor klantvriendelijkheid en service. We doen moeite voor de klant en kunnen ons daarmee onderscheiden. En we zien dat mensen daardoor terugkomen in de winkel."

Website
Online inspiratie opdoen? Surf dan naar https://www.praxis.nl/voordemakers. Daarop staat veel informatie, zoals een blog voor makers. Leuk om je te laten inspireren of van te leren. Ook kun je op de site zien wat anderen hebben gemaakt, zoals een tuinbank, een multifunctionele vuilnisbak of een vouwstoel. Het is mogelijk om online vragen te stellen aan de makers.

Maakworkshops
Zelf plannen om iets moois te maken, maar weet je niet goed waar je moet beginnen en/of wat je daarvoor nodig hebt? Praxis Oss organiseert meerdere keren per jaar een workshop. Zo werd er afgelopen Kerst een workshop 'kerstboom maken' gehouden. "Dat was echt superleuk en de deelnemers waren hartstikke enthousiast. Later dit jaar zijn er meer workshops. Twee uur lang gaan geïnteresseerden aan de slag onder begeleiding van een professional. Stap voor stap komen we tot iets moois. Wat we maken is heel divers."

Workshop bij de Praxis.
Workshop bij de Praxis.
Workshop bij de Praxis.
Workshop bij de Praxis.
Workshop bij de Praxis.
Workshop bij de Praxis.
Workshop bij de Praxis.
Workshop bij de Praxis.
Workshop bij de Praxis.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant