Van Lambert Real Stuff.
Van Lambert Real Stuff.

Van Lambert Real Stuff is een ware schatkamer

Zakelijk 1.267 keer gelezen

GEFFEN | Regelmatig heb ik interviews dat ik het goed naar mijn zin heb. Maar tijdens mijn gesprek met vader Lambert en dochter Helen de Groot van het Geffense familiebedrijf Van Lambert Real Stuff (ook moeder Mieke en zoon Tom werken er) zat ik eigenlijk zo lekker dat ik het nog wel een tijdje vol kon houden. Met een kampvuur naast me en buiten een exotische aankleding leek het wel alsof ik ergens op een tropische eiland was beland. Maar nee, het was gewoon in Geffen en wel aan de Oude Baan 1A.

door Leon Voskamp

Binnen in de 'showroom' vallen onder andere de huiden en vachten van diverse dieren op. Toen hij zo'n veertig jaar geleden in dienst zat en op Kreta op oefening was, kocht Lambert de Groot zijn eerste dierenhuid. "Toen is de liefde ontstaan. Ik hou van echte vellen." Bijna twintig jaar geleden besloot hij huiden en vachten te gaan verkopen. Veel mensen verklaarden hem voor gek. "Er zat geen handel in heb ik zo vaak gehoord. Maar ik geloofde erin en ben er dag in dag uit mee bezig geweest. De handel is gaan groeien, maar dat het zo geaccepteerd is geworden had ik me vooraf bijna niet kunnen bedenken. We verkopen huiden/vachten van alle diverse soorten en importeren die vanuit Europa en Zuid-Amerika. We kunnen de klant altijd adviseren welke huid bij welke inrichting past."

Meubels
Lambert merkt dat vroeger alleen de echte liefhebbers de huiden kwamen kopen, maar dat de markt tegenwoordig veel breder is. Zijn assortiment is overigens ook met de jaren veel breder geworden. Hij heeft zo'n tien jaar geleden een stijl geïntroduceerd die in de smaak viel van stylisten en interieurontwerpers. Zo verkoopt hij onder andere zeer diverse meubels, allen van unieke en natuurlijke producten uit verre en exotische streken. "De markt is in beweging en wij zitten er bovenop. Het assortiment -en de sfeer- is hier anders dan andere zaken en dat bevalt veel mensen. Soms loop je daarin als ondernemer een risico, maar we hebben vertrouwen in onze aanpak. Producten in onze winkel -van meubels, decoraties, accessoires, inheemse beelden tot kunstobjecten- komen uit alle delen van de wereld. Zo krijg je een internationale woonstijl in Geffen. Het is aan ons om samen met de klant tot de ideale samenstelling te komen. Dat samenstellen is een gevoel en een instinct. Het zijn vaak allemaal andere stijlen, maar het gehele plaatje klopt. Er is dan door ons ook geen één woning aangekleed die op een ander lijkt. Het is net als muziek. De noten zijn bekend, maar de combinaties maken de hits." Of exclusief ook direct betekent dat het duur is? "Als mensen denken dat je een kasteel nodig hebt om hier te kunnen slagen, hebben ze het mis. We hebben voor elk wat wils en het gaat vooral om de juiste sfeer te creëren voor binnen en buiten. Dat kan bijvoorbeeld voor een mencave zijn of voor een aanbouw."

Buitenleven
Niet alleen voor binnen is Van Lambert Real Stuff een geschikte partij. Wat te denken van bijvoorbeeld tuin- en barsetjes? Helen (onder andere actief voor de webshop en social media, haar broer Tom doet de beurzen en inkoop): "Kom bij onze showroom inspiratie opdoen, er is zoveel mogelijk. Van een landelijke tot een exotische stijl, hier kun je altijd slagen. Deze plek is een schatkamer en zeker de moeite waard om te komen kijken."

Bedrijven
Niet alleen particulieren kunnen slagen bij De Groot. Ook bedrijven, winkels en horecagelegenheden zijn er aan het juiste adres. "Een werknemer moet zich op zijn of haar gemak voelen binnen een bedrijf. Daarom wordt er meer en meer aandacht besteed aan een huiselijke sfeer. We kunnen de klant daarbij uiteraard adviseren", aldus Helen.

Activiteiten
Om te zorgen voor nog meer sfeer zijn er regelmatig activiteiten bij Van Lambert Real Stuff. Er is dan een hapje en drankje voor de gast en er is live muziek. Met Pinksteren is de eerstkomende activiteit. "Het draait hier om beleving. Met zo'n dagen kunnen we de klant nog eens extra in de watten leggen."

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de website www.huidenenvachten.nl en Facebook-pagina De Groot Huiden & Vachten of bel naar (06) 28 57 45 53 of (06)  52 67 66 72.
 

Van Lambert Real Stuff.
Van Lambert Real Stuff.
Van Lambert Real Stuff.
Van Lambert Real Stuff.
Van Lambert Real Stuff.
Van Lambert Real Stuff.
Van Lambert Real Stuff.
Van Lambert Real Stuff.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant