Verwendagje voor Miranda. (Foto: Sandy Peters)
Verwendagje voor Miranda. (Foto: Sandy Peters)

Een verwendagje in het Osse centrum

Algemeen 2.242 keer gelezen

OSS | Of ze ijdel is? Daar hoeven haar collega's geen seconde over na te denken. "Ja", zeggen ze in koor. Miranda Janssen geeft het zelf toe: ze vindt het belangrijk om er verzorgd uit te zien. Waarmee we haar een plezier kunnen doen? We namen haar mee op een verwendagje in het Osse centrum.

Voor een metamorfose van jong tot oud ben je bij Salon Parfumerie Marcel in de Kerkstraat 40 aan het juiste adres. Een zaak met haarmode, schoonheidssalon en parfumerie onder één dak en bovendien in particuliere handen. Dat kom je eigenlijk niet meer tegen, maar dus wel in het Osse centrum. Al 34 jaar runnen Marcel en Ans de speciaalzaak en ook hun dochter Anne werkt er. Al bij binnenkomst proef je de relaxte sfeer. "We zijn één van de weinige particuliere parfumerie van Nederland. Waarom we hier voor kiezen? We willen zelfstandig werken en niet afhankelijk zijn van een organisatie. Het voordeel is dat we alleen de merken verkopen waar we voor honderd procent achter staan zoals Sans Soucis, Shiseido, Clarins, Dior Chanel en Sensai." Miranda besluit bij Salon Parfumerie Marcel om haar haar te laten opsteken en om zich te laten opmaken. Uiteraard gebeurt dat door gediplomeerde werknemers. "We werken alleen met vakmensen. Of dat nou in onze kapsalon is of in onze vijf behandelkamers van de schoonheidssalon waar we een grote diversiteit aan behandelingen hebben, zoals manicure, pedicure en de hotstone massage. Klanten mogen topkwaliteit en beleving van ons verwachten. We kunnen klanten ook goed adviseren en we nemen de tijd voor ze."  




Boetiek de Kiep
Na het bezoek in de Kerkstraat gaan we naar Boetiek de Kiep aan de Varkensmarkt 28. De damesmodezaak is al 45 jaar gevestigd in het Osse centrum, waarvan 38 jaar op het huidige adres. De zaak wordt gerund door Mirella en sinds twee jaar ook door Marie-Claire, de derde generatie van het familiebedrijf. In De Kiep worden er door Mirella meerdere setjes kleding gepast, van kleur tot zwart. "Echt een ontzettend leuke winkel", reageert Miranda. "Het is een zaak die ik nog niet kende, maar precies de kleding heeft die ik mooi vind. Een aanrader." Mirella vindt het leuk dat Miranda voor haar zaak heeft gekozen om kleding te passen. "Een leuke, spontane vrouw en ze is zeer geslaagd om voor haar passende sets uit te zoeken. Ze straalde." In Boetiek de Kiep is Miranda zeker niet de enige klant. Veel vrouwen blijken op zoek te zijn naar leuke kleding voor dit voorjaar en de zomer. "We helpen klanten graag met het uitzoeken van een leuke, nieuwe outfit. Dit doen we met veel passie en plezier." 




Sandy Peters
Om alles op de gevoelige plaat vast te leggen, is Sandy Peters er de hele ochtend bij. Fotograferen is een grote passie van de Herpense en dat zie je terugkomen in de foto's. Ze is beroepsfotograaf, maar het begon als een hobby. "Ik vond het leuk om te fotograferen, maar toen ik door bekenden uit de straat werd gevraagd om hun bruiloft te fotograferen is het serieus geworden." Ze besloot zich in te schrijven bij de Kamer van Koophandel en ging zich verdiepen in de bruidsfotografie. "Ik was hartstikke zenuwachtig tijdens de eerste bruiloft, want het is voor mensen toch één van de mooiste dagen uit hun leven. Maar ik ben de uitdaging aangegaan en het was geweldig. In eerste instantie richtte ik me met name op bruiloften, want dat is toch mijn grootste passie. De liefde tussen de stelletjes die je ziet maar ook die tussen ouders en hun kinderen. Iedereen is blij en er hangt een fijne sfeer." Het ging beroepsmatig gezien zo goed, dat ze vorig jaar besloot om zich fulltime op de fotografie te richten. Nog steeds fotografeert ze voornamelijk bruiloften, maar ze doet meer. Zoals een gezins- en/of familieshoot en de newborn fotografie, maar ook afscheidsfotografie. "Dat laatste is een nieuwe tak van mijn bedrijf. Iets heel anders, maar toch heeft het ook raakvlakken met bijvoorbeeld een bruiloft. Je ziet op de dag van een afscheid namelijk ook heel veel liefde en het is erg dankbaar om dat voor de nabestaanden in beeld te mogen brengen. Het is niet mijn taak om verdriet vast te leggen, maar juist de momenten die belangrijk zijn voor de verwerking en herinnering vastgelegd op een passende manier. Het is naderhand voor de nabestaanden een dierbare herinnering." Bij Salon Parfumerie Marcel en Boetiek de Kiep kennen ze Sandy inmiddels en bij nog wel meer bedrijven. "En ik hoop dat er nog velen volgen." Want voor zakelijke fotografie kan je ook bij haar terecht, zoals een bedrijfsreportage of profielfoto's van de werknemers. "Bedrijven zien gelukkig de meerwaarde van goede fotografie." Om af te sluiten gaan we nog even terug naar Miranda. Die kan in ieder geval terugkijken op een leuke dag en is weer een ervaring rijker!

Verwendagje voor Miranda. (Foto: Sandy Peters)
Verwendagje voor Miranda. (Foto: Sandy Peters)
Verwendagje voor Miranda. (Foto: Sandy Peters)
Verwendagje voor Miranda. (Foto: Sandy Peters)
Verwendagje voor Miranda. (Foto: Sandy Peters)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant