Afbeelding

Onrust bij VVD heeft geen invloed op coalitievorming Oss

Politiek 1.278 keer gelezen

OSS | Als het aan de beoogde coalitiepartijen VDG, CDA, Beter Oss en VVD ligt, heeft de onrust binnen de VVD en het vertrek van wethouder Gé Wagemakers geen gevolgen voor de Osse coalitievorming. "Het is geen aanleiding om de coalitievorming niet door te laten gaan."

Dat zei VDG-fractievoorzitter Frank den Brok vrijdagmiddag tijdens de bijeenkomst over de coalitievorderingen op het gemeentehuis voor pers en belangstellenden. "De VVD is de dag voor Koningsdag open en eerlijk geweest over een mogelijke breuk binnen de partij, die het van 4 naar 3 zetels zou kunnen terugbrengen. Die breuk bleek er te zijn. Het is een interne zaak van de VVD die geen gevolgen heeft voor de coalitie", aldus Den Brok. De overige partijen SP, GroenLinks, D66 en PvdA hebben aangegeven op zo kort mogelijke termijn een extra raadsvergadering te willen omdat zij zich zorgen maken over het proces en de resultaten van de nu lopende coalitieonderhandelingen. Deze extra raadsvergadering vindt aankomende maandagavond 14 mei plaats. 

Maatwerk
Informateur Auke Blaauwbroek zet zich in om voor 1 juni tot een 'voldragen' coalitieakkoord te komen. Er zijn reeds drie sessies geweest tussen de partijen waarin gesproken is over de dossiers leefbaarheid, economische vitaliteit en het sociale domein. Onder andere het stadscentrum, wonen en bestuur en organisatie staan nog op de agenda. Er wordt hierbij door de partijen gestreefd naar maatwerk, een transparante werkwijze en een focus op Oss en haar kernen. 

Er zal wekelijks een bijeenkomst plaatsvinden op het gemeentehuis om media en belangstellenden bij te praten. 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant