Leerlingen van het Mondriaan College krijgen de laatste instructies voor het examen
Leerlingen van het Mondriaan College krijgen de laatste instructies voor het examen

'Eindexamens brengen veel saamhorigheid met zich mee'

Algemeen 822 keer gelezen

OSS | De pennen, woordenboeken en geodriehoeken mogen weer uit de kast. Middelbare scholieren beginnen deze week aan hun eindexamens. "Ik vind het toch wel spannend", zegt havo-student Stan Denneboom (18). 

Klokslag 08.30 uur is het al een drukte van jewelste in de gangen van het Mondriaan College. Leerlingen van het havo hebben zich in groepjes verzameld voor het examen geschiedenis. De laatste tips worden nog uitgewisseld, examenstof wordt nog een keer doorgenomen en hier en daar wordt een troostende schouder geboden. "Het is toch nog best spannend, maar iedereen motiveert elkaar", vertelt Stan. "Gisteravond was het nog druk op de groepsapp met succeswensen. Zo'n examen brengt wel veel saamhorigheid met zich mee." Een eindje verderop in de gang staat Eveline Martens (17) met haar vriendinnen te kletsen. "Ik denk dat het zo spannend is omdat het mijn eerste examen is, maar eigenlijk moet ik het gewoon zien als een normale toets." Ze heeft zich goed voorbereid op dit moment. "Vier weken heb ik geleerd voor dit moment, ik weet de informatie per pagina in het geschiedenisboek aan te wijzen." Om haar succes te wensen heeft ze van haar familie aan aantal geluksbrengers gekregen. "Ik heb van mijn tante een gelukspoppetje gekregen en van mijn zus een gelukshanger."

Voorbereiding
"De stof die ze de afgelopen vijf jaar hebben geleerd komt nu samen in het examen", vertelt docent Engels Ad van Dijk. In de middag laten zijn studenten zien wat ze kunnen tijdens het examen Engels. "Een week voor het examen geven we de leerlingen een instructie over het examen. We laten ze weten hoe het examen in elkaar steekt en wat ze wel en niet mee mogen nemen." Om de saamhorigheid onder de leerlingen te stimuleren hadden de docenten vorige week een verrassing voor ze georganiseerd. "We hadden een aantal lokalen ingericht als escaperoom. Veel leerlingen zijn toch erg gespannen voor het examen, dat is ieder jaar zo, in de escaperoom konden ze dat even vergeten." 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant