Afbeelding

'Mijmerbankje' van Eva Roefs in voortuin Bernhoven

Algemeen 308 keer gelezen

UDEN/LOOSBROEK | In de voortuin van Bernhoven staat sinds gisteren (donderdag) een 'mijmerbankje'. Eva Roefs ontwierp dit bankje in opdracht van de directie van Bernhoven.

Met het mijmerbankje wil het ziekenhuis een plek creëren waar mensen 'een momentje kunnen aarden'. Het is een ode aan de overleden collega's van de medewerkers van Bernhoven. Het mijmerbankje maakt zichtbaar dat zij hun collega's in dankbaarheid willen blijven herinneren. Maar natuurlijk kan dit mijmerbankje voor iedereen, dus ook voor mensen die niet in Bernhoven werken, een plekje zijn om even te aarden.
De kunstenaar heeft in de poten van het bankje tegels met een fotoprint van grassen/planten verwerkt die met hun wortels in de aarde staan als een verwijzing naar het 'laten groeien van je gedachten'. "Vanuit de aarde groeien onze gedachten omhoog, naar buiten en wellicht naar ongeziene oorden als een handreiking aan hen aan wie we onze gedachten graag even wijden." Later wordt bij het bankje een gedicht van Anna Costenoble geplaatst.
Eva Roefs (www.evaroefs.com) is geboren en getogen in Loosbroek, midden in de regio van Bernhoven.
Ze werkt als fotograaf voor onder meer de Volkskrant. Daarnaast is Eva beeldend kunstenaar.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant