Redacteur Temmie van Uden van het Udens Weekblad krijgt tips van Frans Swaans.
Redacteur Temmie van Uden van het Udens Weekblad krijgt tips van Frans Swaans.

'We willen de kwaliteit van de foto's verbeteren'

Algemeen 785 keer gelezen

OSS | Iedere dag zijn de redacteuren van Uitgeverij Talvi -waar Weekblad Regio Oss onder valt- bezig met het schrijven van teksten. Maar kent u ook het spreekwoord 'een foto zegt meer dan duizend woorden'? De redacteuren van de diverse weekbladen mochten een middagje meelopen met fotografen van de Vrije Osse Fotoclub Met Body. Dat leverde niet alleen nuttige tips op, maar ook zijn we die dag dingen met andere ogen gaan bekijken.

door Leon Voskamp

Bij binnenkomst in de voormalige Pauluskerk aan de Oude Litherweg in Oss werden we van harte welkom geheten door Rob van Well. Hij is in @Paulus Oss eigenaar van Mooi-foto en daarnaast voorzitter van de Vrije Osse Fotoclub Met Body die op 6 juli 2016 het levenslicht zag. Het gaat om een fusieclub tussen de Vrije Osse Fotoclub en Fotoclub Met Body. Ze begonnen met 36 leden en momenteel zijn het er 44. "Er is zeker nog verdere groei mogelijk", aldus Van Well. "Onze leden zijn een mix van amateur-, semi- en professionele fotografen. Alle disciplines zijn vertegenwoordigd. Ik ben gespecialiseerd in portretfotografie, maar er zijn in onze club ook fotografen die zich bijvoorbeeld richten op natuur, sport of leegstaande gebouwen. Ik ben lid van deze club omdat ik graag mijn kennis wil delen en ook van anderen kan leren." Na een welkomstwoord ging Van Well samen met vijf andere fotografen met ons (de redacteuren, red.) op pad. Naar bijvoorbeeld de Grote Kerk en de Peperstraat in het Osse centrum. Onderweg kregen we tips over de camera, maar ook over hoe je bijvoorbeeld het beste een portretfoto kunt maken. En dat je onderweg vooral om je heen moet kijken. En ik moet toegeven: dan kom je hele mooie dingen tegen!

Thema
De leden van de fotoclub komen de eerste donderdagavond van de maand samen in Wijkcentrum De Bonte Hoef aan De Vlasakkers 9. Voor de praktijk komen ze samen op de derde dinsdag van de maand. Ook zijn er regelmatig exposities op diverse plekken in Oss. "We werken telkens met een ander thema. Dat kan een foto-opdracht binnen of buiten zijn. Zo stond onlangs 'food' centraal. We beoordelen elkaars foto's op bijvoorbeeld expositie, lichtinval en scherpte. Alles om te proberen de kwaliteit van de foto's te verbeteren. Leuk van het thema 'food' was dat ook de gerechten werden meegenomen. Zo maakten we er een extra gezellige avond van." De fotoclub is volgens Van Well erg laagdrempelig. "Van jong tot oud; er is een grote diversiteit aan leden. Je hebt hier een familiair gevoel. Ook buiten de bijeenkomsten zien leden elkaar regelmatig. Als er uitstapjes zijn, dan wordt dat op de app gegooid en gaan er groepjes naar een plek toe om te fotograferen."

Nieuwe leden
Geïnteresseerden kunnen altijd een keer langskomen voor een proefavond. Nieuwe leden krijgen binnen de club een 'buddy' toegewezen. " Lid Willem van der Linden: "Nieuwelingen worden goed begeleid. Ze krijgen uiteraard veel informatie over de camera, maar ook over de technieken van fotograferen. Voor vragen kunnen ze bij hun buddy terecht." Kijk voor meer informatie op de website www.ossefotoclub.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant