Deelnemers aan het project Stad.
Deelnemers aan het project Stad.

Ontmoetingsproject Food v&d Stad brengt mensen samen

Algemeen 473 keer gelezen

OSS | Op een creatieve manier mensen samenbrengen. Dat wil kunstenaar Alex van der Heijden doen met het community project Food v&d Stad. "De eerste workshop is achter de rug en deelnemers zijn erg enthousiast", vertelt Van der Heijden.

Het idee voor het project ontstond tijdens een bijeenkomst van de gemeente Oss. "Het is dit jaar het We are food jaar in Brabant en de gemeente wilde daar graag iets mee doen. Tijdens de bijeenkomst kwam ik met het idee voor Food v&d Stad. Een ontmoetingsproject waarin ik twee groepen met elkaar kennis laat maken terwijl ze mozaïeken."

Verbinden
Van der Heijden heeft de eerste workshop in de Berchplaets inmiddels achter de rug. "Daar kwamen tien mensen van het kantoor van woningcorporatie Mooiland samen met tien huurders. Aan het begin van de workshop doen we verbindingsoefeningen. Zo ging ik met de groep bijvoorbeeld in gesprek over het aantal woonjaren. Door gemeenschappelijke onderwerpen ontstaat er een gesprek." Dat gesprek wordt voortgezet tijdens het mozaïeken. "Mozaïek is een mooie manier van kunst waarbij deelnemers ook nog in de mogelijkheid zijn om met elkaar te praten." Het project bestaat uit vijf bijeenkomsten.

Expositie
Mensen die deelnemen aan het project, mozaïeken een gerecht op een bord. "Deze werken worden tentoongesteld op een lange eettafel tijdens onder andere het mozaïekfestival in @Paulus, het gemeentehuis en Fantastival."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant