Margriet in zwaar weer
Margriet in zwaar weer Foto Peter Kuijpers

2H: Bijltjesdag op slotdag competitie in tweede klasse H

Voetbal 2.267 keer gelezen

Dat veel clubs amper voor elkaar onderdoen blijkt wel op de slotdag van de tweede klasse H. Veel ploegen zijn nog onzeker voor deelname aan de nacompetitie in deze tweede klasse of wellicht nog erger: degradatie. We nemen ze even onder de loep en kijken kort over onze schouders terug.

Door: Peter Kuijpers

Margriet blijft bungelen aan een flinterdun draadje met één puntje voorsprong op TGG. De ploeg van Mark Strik is al verplicht tot het spelen van nacompetitie, dus omdat ook te garanderen zal de ploeg moeten winnen van het bezoekende Volharding. Strik: "We zullen in eerste instantie gaan voor de overwinning tegen Volharding, om op deze manier alles in eigen hand te houden. Eerst de nacompetitie veilig stellen en van daaruit kijken we verder. Eerst de nacompetitie veilig stellen en van daaruit kijken we verder. Met een schuin oog hebben we inderdaad wel gekeken welke mogelijke tegenstanders we kunnen treffen. Laten we voorop stellen dat geen enkele ploeg in deze competitie gemakkelijk zal zijn en we elke keer weer een finale zullen spelen. Zo zullen we de wedstrijden ook gaan benaderen, te beginnen tegen Volharding komende zondag al." Volharding staat nu met een beter doelsaldo dan BVV op een elfde plek, maar bij winst van de Bosschenaren op het bezoekende Emplina gaan de Vierlingsbekers de nacompetitie in.

Prinses Irene – Helvoirt
Helvoirt heeft volgens de stand nog een overwinning nodig. Misschien dat er nog andere escapes zijn, maar winst zou voor de Helvoirters het beste zijn. Het team van trainer William van der Steen krijgt de laatste generale voor het volgende week thuis GSV'28 uit Genhout bij Beek aantreft, maar Caesar eveneens uit Beek is ook mogelijk.



Prinses Irene bereidt zich voor op de nacompetitie

EVVC – Rhode
Rhode won zondag weer eens na een serie nederlagen. De kampioen stond duidelijk in de stationaire mode na een goed seizoen. Voor EVVC ligt de uitdaging volgende week iets anders. De Vinkelaren spelen dan  uit naar BSV Limburgia. Zondag geen kaarten als het even kan en iedereen fit binnenboord houden. Jammer eigenlijk dat dit mooie affiche nu een relatief onbeduidende wedstrijd aankondigt. 

WSC – Venhorst
Venhorst gaat voor periode-3 naar Waalwijk. De ploeg van trainer Joost Janssen heeft zich lekker in vorm gespeeld door al die beslissende wedstrijden van de laatste weken. WSC heeft nog een mini kansje op de op period-3. Erp en SSS'18 moeten dan gelijkspelen en WSC met flinke cijfers van Venhorst winnen omdat er dan vier teams zijn met 17 punten dus het gaat dan om de doelsaldi. De winnaar van Periode-3 zal dan uitspelen naar: De Valk, of Venlosche Boys of Wilhelmina'08. Maar nogmaals dit onder sterk voorbehoud en zal hierover pas zondag om 16.30 uur zekerheid zijn.



Marc van de Ven: 'Een bizar seizoen' 

TGG – Heeswijk
Trainer Marc van de Ven zal afscheid willen nemen met een zege. TGG kijkt alleen naar Margriet dat ze bij winst passeren mits de Ossenaren verliezen. Ook alweer allemaal gebaseerd op aannames. Er van uitgaande dat de Balledonkers hun sportieve plicht zullen doen. Het zou ook bijzonder knullig zijn voor aanvoerder Camiel van Doorn en trainer Van de Ven om op de slotdag bij de Heeswijk selectie dit met een zeperd af te sluiten. Van de Ven: "We zijn in Heeswijk de afgelopen seizoenen flink verwend met maar liefst drie keer op rij promotiewedstrijden naar de 1e klasse. Dit seizoen was echt een seizoen van uitersten en na wat allemaal hebben meegemaakt is het een prestatie van formaat dat we als team zijn blijven knokken en punten hebben behaald. Daar moet ik de groep echt een compliment voor maken. Voorafgaand aan het seizoen waren er vele kandidaten voor de bovenste plaatsen, maar als je dan nu ziet dat er daarvan op de laatste speeldag nog 5 ploegen moeten strijden tegen lijfsbehoud, dan hebben we naar omstandigheden maximaal gepresteerd met vv Heeswijk door reeds veilig te zijn. We gaan daardoor met een gerust hart naar TGG waar we het bizarre seizoen willen afsluiten met een overwinning."

SSS'18 – Erp
Erp liet zondag zien thuis tegen TGG nog bijzonder strijdbaar te zijn. Toch is de strijd nog niet gestreden. Sterker nog als Erp zondag verliest en BVV wint bij Margriet ziet er slecht uit voor de ploeg van trainer André Cornelissen en volgt nacompetitie tegen een periode kampioen uit de derde klasse. SSS'18 heeft nog een kans op periode-3 waar Venhorst de dans leidt, maar datzelfde geldt voor Erp.
Trainer Ruud Vermeer van SSS'18: "Het is mooi dat we ergens om spelen zo'n laatste wedstrijd. Bij winst zijn we afhankelijk van de uitslag bij WSC in Waalwijk. Ook WSC heeft theoretisch nog een kans. Ze moeten dan ruim winnen en het zou dan bij ons gelijk moeten worden. Dit kan allemaal in de 2e klasse H. We hebben onze doelstelling gehaald dit seizoen. Plaats bij de top vijf. Het zou helemaal fantastisch zijn als we nog nacompetitie zouden kunnen spelen. Dit is wel tijdens het honderdjarige jubileum maar dat mag de pret dan niet drukken. We gaan er zeker alles aan doen om de wedstrijd te winnen zoals iedere week"  , zeg trainer Vermeer die een goed seizoen kende in zijn eerste jaar in Overloon.

Programma tweede klasse H: 
Margriet-Volharding
BVV/Tim-infra-H-Emplina
Prinses Irene-Helvoirt
EVVC-Rhode
WSC-Venhorst
TGG-Heeswijk
SSS'18-Erp

Stand:
1.Rhode/Van Stiphout 25-56
2.Prinses Irene 25-47 (P)
3.EVVC 25-43 (P)
4.SSS'18 25-39
5.WSC 25-37
6.Venhorst 25-36
7.Heeswijk 25-33
8.Helvorit 25-32
9.Emplina 25-32
10.Erp 25-32
11.Volharding 25-31
12.BVV/Tim 25-31
13.Margriet 25-20
14.TGG 25-19

Periode-3
1-Rhode 8-21 (K)
2-Venhorst 8-17 (+3)
3-Erp 8-16 (+9)
4-SSS'18 8-16 (+5)

5-Prinses Irene 8-15 (P)
6-WSC 8-14 (+3)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant