Afbeelding

Aantal WW-uitkeringen in gemeente Oss gedaald

Algemeen 693 keer gelezen

OSS | Het aantal werklozen met een werkloosheidsuitkeringen in Oss is in april van dit jaar 24,5 procent gedaald in vergelijking met vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het UWV, dat onderzoek deed naar de arbeidsmarkt van Noord-Brabant.

Het aantal mensen dat een werkloosheidsuitkering krijgt, nam het afgelopen jaar af van 2.401 naar 1.813 werklozen. Dat betekent een daling van 24,5 procent. Werknemers die buiten hun schuld hun baan zijn kwijtgeraakt, krijgen op basis van de Werkloosheidswet van het UWV een uitkering. Het aantal werklozen besloeg afgelopen april 3,8 procent van de beroepsbevolking van de gemeente Oss. Vooral vijftigplussers blijken tot deze groep te behoren, zo'n 954 vijftigplussers zitten zonder baan. Ook 99 jongeren onder de 27 krijgen een werkloosheidsuitkering, net zoals 760 mensen tussen de 27 en 50 jaar. 

Horeca
De grootste kansen hebben werklozen op een baan in de horeca, al wijdt het UWV dit wel aan het seizoensgebonden werk. Daarnaast stelt het UWV dat het herstel van de economie gunstige gevolgen heeft voor het aantal beschikbare banen in de horeca, catering en verblijfsrecreatie. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant