Afbeelding

'Alle thema's voor de beoogde coalitie zijn besproken'

Algemeen 490 keer gelezen

OSS | Alle belangrijke thema's voor de beoogde coalitie tussen VVD, VDG, Beter Oss en CDA zijn inmiddels besproken. Dat melden de fractievoorzitters vrijdagmiddag tijdens de bijeenkomst over de coalitievorderingen op het gemeentehuis voor pers en belangstellenden. Naar verwachting wordt het coalitieakkoord in de week van 4 juni bekendgemaakt. "Inmiddels ligt de eerste versie van het coalitieakkoord bij de partijen", vertelt formateur Auke Blaauwbroek.

Afgelopen zaterdag kwam de beoogde coalitie bij elkaar. "We hebben gesproken over het stadscentrum en bestuur en organisatie. Woensdag hebben we nog een aantal restpunten besproken. Alle thema's zijn nu behandeld", meldt Blaauwbroek. Hij voegt daaraan toe dat de gesprekken tussen de partijen goed verliepen en dat geen één thema lastig te bespreken was. "Al waren er wel een aantal uitgebreidere thema's zoals het sociaal domein, waar bijvoorbeeld de jeugdzorg onder valt, die uitvoeriger besproken moest worden vanwege de grootte van het thema." 

Veiligheid
Hoewel de fractievoorzitters niet inhoudelijk willen ingaan op wat er besproken is, blijkt er wel een akkoord gesloten over de portefeuille veiligheid. "Ondanks dat we het nog moeten hebben over de portefeuilleverdeling zijn alle partijen van mening dat veiligheid een burgemeesterspost is. Deze zal dus bij de burgemeester blijven", zegt VDG-fractievoorzitter Frank den Brok. Daarnaast zijn de partijen het eens geworden over de inzet van cameratoezicht. "De partijen hadden daar wisselende meningen over, maar we hebben daar een goede middenweg in kunnen vinden. We zijn het erover eens dat camera's kunnen bijdragen aan het veiligheidsgevoel, zonder teveel inbreuk te maken op privacy." Den Brok benadrukt dat het goed gaat met de veiligheid in Oss. "Het aantal inbraken en overlast loopt terug, maar dat betekent niet dat we achterover kunnen leunen. We willen kritisch kijken naar de rolverdeling tussen wijkagenten, BOA's en sociale wijkteams, bijvoorbeeld bij overlast van jeugd."

Coalitieakkoord
De komende week nemen de achterbannen de eerste versie van het coalitieakkoord onder de loep. "Daar willen we ze alle tijd voor geven. Daarnaast gaan we de komende tijd ook aan de slag met het verdelen van de portefeuilles. We hopen in de week van 4 juni het akkoord en de verdeling van de portefeuilles bekend te kunnen maken", aldus Blaauwbroek. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant