De studenten achter de Stairs Run for Kika krijgen een cheque van ROC de Leijgraaf
De studenten achter de Stairs Run for Kika krijgen een cheque van ROC de Leijgraaf

De stadiontrappen op en af voor Kika

Algemeen 1.005 keer gelezen

OSS | De sportschoenen mogen uit de kast. Vijf studenten van ROC de Leijgraaf houden vrijdagmiddag in het stadion van FC Oss een Stairs Run voor het goede doel Kika. "Voor ons afstudeerproject wilden we graag een groot sportevenement organiseren voor een goed doel. Dat is Kika geworden", vertelt studente Mariënne de Goeij (20). 

Mariënne organiseerde het evenement met vier andere studenten. "We zijn op 5 januari begonnen. Van onze docent kregen we een lijst met sportevenementen die we voor ons afstudeerproject konden organiseren. Zo konden we bijvoorbeeld een sportdag voor een basisschool houden, maar we mochten het ook groter aanpakken. Uiteindelijk kozen we voor een evenement voor Kika, een goed doel dat zich inzet tegen kinderkanker." Het vijftal mailde de afgelopen maanden wat af om alles te regelen. "Er komt veel bij een evenement kijken", zegt studente Nina Swartjes (22). "Naast het regelen van de locatie, hebben we zelf ook de sponsors, EHBO en promotie moeten regelen." Hulp van familie en vrienden kwam daarbij goed van pas. "Onze ouders zitten bijvoorbeeld bij de tafels met appels en water voor de deelnemers. Daarnaast rennen familieleden mee en hebben sommige een donatie gedaan."

Trots
Deelnemer Angela Lucius is een van de eerste die zich meldt bij de start. "Ik ken Mitchell, een van de organisatoren via zijn stage bij Blink. Hij was ontzettend enthousiast over het evenement en was op zoek naar deelnemers. Ik wist meteen dat ik mee wilde doen." Angela is te spreken over het evenement. "Ik vind het knap dat ze dit zo hebben georganiseerd." Meer dan vijftig mensen zullen vrijdag hun trainingsschoenen aantrekken om de trappen van het FC Oss stadion op en af te gaan voor het goede doel. Daarbij kunnen ze kiezen tussen drie routes; een blauwe route van 528 treden, een zwarte route van 5280 treden en een rode route die daar tussenin zit. "Ze hebben het erg goed georganiseerd", laat trotse docent Eric van Bakel weten. Hij heeft het hele proces, van begin tot eind. rondom het evenement vanaf de zijlijn gevolgd. "Deze groep wist meteen dat ze een evenement voor Kika wilden organiseren. Het evenement dat ze neer hebben gezet, is bewonderenswaardig."

Steuntje in de rug
De studenten zelf zijn voornamelijk blij dat het evenement van start is gegaan. "Na vijf maanden hard werken zijn we ontzettend trots op wat we bereikt hebben," vertelt Mariënne. Het vijftal streeft ernaar om aan het eind van het evenement een bedrag van 800 euro opgehaald te hebben. Om de studenten een steuntje in de rug te geven werd om 16.00 uur vanuit het ROC een cheque van 100 euro overhandigd. Het evenement duurt tot 20.00 uur vanavond. "We nodigen iedereen uit om mee te komen doen." De kosten voor deelnamen variëren van 5 tot 20 euro per route. Toeschouwers wordt om een entree van 3 euro gevraagd. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant