Afbeelding
Foto: Erick Elbers

2H: Mark Strik na degradatie Margriet: 'Hier ben ik goed ziek van', dolle vreugde bij Erp

Voetbal 5.952 keer gelezen


De bijl is gevallen in 2H. Waar eerder Rhode al kampioen werd en EVVC en Prinses Irene een periode pakte heeft Erp zich daar bij aan gesloten. De Erpenaren sleepten een gelijkspel weg bij SSS'18 en profiteerden van het verlies van Venhorst bij WSC. Margriet degradeerde omdat het verloor van Volharding waar TGG de lachende derde werd nadat Heeswijk het af liet weten.

Margriet verloor met 0-4 van Volharding. Duidelijke cijfers toch? Mark Strik: "Dat klopt en je staat waar je hoort te staan aan het einde van de rit. Hier in de kantine viert een jeugdteam feest van Margriet omdat die kampioen werden, maar wij degradeerden. We kregen toch de beste kansen voordat Volharding ging scoren, maar we maakten het niet af." De ruststand was 0-1 in het voordeel van Volharding en nog niet hopeloos. "Dat klopt maar na rust gingen we een paar maal zo simpel de fout in dat hun uitliepen naar 0-3 en toen was het over. Ik ben hier goed ziek van en zet mijn vraagtekens bij de uitslag in Den Bosch waar TGG wint. Maar ik geef het toe dat ik niet moet zeuren, we hebben het zelf laten liggen en dan krijg je de spijker op je kop. We hebben te matig gepresteerd met materiaal wat we voorhanden hadden of te weinig met degenen die we niet hadden voor de kerst." Gevolgen wellicht? "Ach daar denk ik op dit moment niet over na. Ik laat alles de komende dagen nog eens bezinken hoe dat allemaal heeft kunnen gebeuren. Maar reken maar dat dit echt een paar dagen duurt", aldus een aangeslagen Margriet trainer.

Handhaving Volharding
Het Vierlingsbeekse Volharding heeft zich op eigen kracht weten te redden in de tweede klasse. De ploeg van scheidend trainer Sjoerd van der Coelen klopte Margriet in Oss met 0-4. Daarmee bezegelde Volharding meteen het lot van de gastheer van zondagmiddag. "We waren beter maar we lieten de kansen aanvankelijk onbenut", zegt Van der Coelen, "Maar na rust hebben we het goed gedaan." Volharding liep wat blessures (Jeroen Schepens en Jasper Lenkens) op door het forse spel van maar nam voetballend revanche. De treffers kwamen van Joep Beurskens (twee, waarvan een strafschop), Cas van den Bosch en Rik Tissen. "Het mooie is dat we het zelf gedaan hebben, en net boven de degradatiestreep zijn we in het linkerrijtje beland", glunderde een opgeluchte Sjoerd van der Coelen.


Vreugde en feest na afloop van SSS'18 - Erp in Overloon bij het Erpse team

SSS'18 – Erp 2-2
Erp haalde vandaag in Overloon de periode binnen. Dit gebeurde dankzij een gelijkspel en een beter doelsaldo. De club speelde zich tevens vrij van degradatie. Erp kwam voor rust al op een comfortabel lijkende voorsprong van 0-2 door treffers van Willem Den Dekker en Koen van Deurzen. Na rust kwam SSS'18 opzetten, maar verder dan 2-2 liet het Erp in niet komen en was er reden voor een feestje. André Cornelissen: "We hadden in Overloon veel teveel van onze energie voor rust verbruikt in die hitte. Dat brak ons op in de tweede helft. We wisten wat de stand was in Waalwijk dus zover hebben we het niet laten komen. Ik ben trots op dit team waar ik vertrouwen in heb. Heb je al vaker gezegd mits we redelijk compleet zijn kan dit team veel. We gaan lekker trainen en ons voorbereiden op de nacompetitie tegen Wilhelmina'08 of Venlosche Boys in alle gevallen voor ons een uitwedstrijd." SSS'18 kan zich opmaken voor het jubileumfeest. De Overloonse ploeg speelde gelijk tegen Erp dat nu SSS' laatste kans op nacompetitie ontnam. Erp leidde met 0-2 op De Raay maar gastheer SSS kwam terug. Koen Verlinden schoot de Anschusstreffer binnen. In de 90e minuut zorgde Thomas Botden voor de gelijkmaker.

EVVC – Rhode 0-2
Een wedstrijd uit de categorie van de baard van de Keizer. Na een 0-0 ruststand waren het na rust Geert Oerlemans en Koen van der Zanden die de eindstand op 0-2 bepaalden. Bij Rhode kunnen de tassen in het rommelhok waar EVVC zich opmaakt voor de nacompetitie, maar daarover later deze week meer op deze site.



TGG - Heeswijk (Foto Hans Heesakkers)

TGG – Heeswijk 3-0
De ploeg van trainer Marc van den Ven heeft hem geen passend afscheid kunnen geven. Heeswijk wist na de wedstrijd van vorige week zondag dat degradatiegevaar was afgewend en kon daarom vrijuit spelen in de laatste competitieronde uit bij TGG. Behalve de sportieve plicht was dit ook een uitgelezen moment omde traineren enkele spelers die afscheid nemen een mooie laatste wedstrijd te gunnen. De blauw-witten begonnen nog aardig en kregen ook kansen op 0-1, maar toen de thuisploeg in de laatste 5 minuten voor rust wist uit te lopen naar 3-0 was de wedstrijd gespeeld en daalde het niveau naar een zeer bedenkelijk niveau.

Prinses Irene – Helvoirt  4-2
Prinses Irene had een goede generale voor het duel komende zondag thuis tegen GSV'28 of Caesar, beiden uit Beek. Helvoirt mocht niet te ver verliezen in verband met doelsaldo en het verschil met BVV. Zover kwam het niet en Helvoirt speelde zich vrij. Robin Walk had zijn dag hij scoorde twee maal vanmiddag. Na een kwartier nam hij van afstand de 1-0 voor zijn rekening waar Menno van Hattem gelijk maakte. Nog voor rust werd het 2-1 en opnieuw vullen we hier Walk in die volgens zijn trainer prima in vorm is. Na rust brachten Martijn van Vught (kopbal) en Tim van den Brand de stand op de voordelige 4-1. In de slotfase was het Rico de Laat die namens Helvoirt de 4-2 eindstand realiseerde.



WSC - Venhorst (Foto: Eric Elbers)

WSC – Venhorst 2-0
Venhorst zag vanmiddag de periodetitel teloor gaan. Dat is jammer maar ook niet meer dan dat. Joost Janssen trainer van Venhorst: "We moesten spelen op het warme kunstgras waar ze naar uitweken. We hebben zeker tot de 1-0 goede kansen gehad en de lat geraakt." Vlak voor rust werd het 1-0 uit een hoekschop. Na rust verdubbelde WSC de score naar de uiteindelijk eindstand van 2-0. Joost Janssen had graag de nacompetitie in gegaan, maar heeft ook vrede dat er rust komt. "Met de Kerst stonden we met de meeste wedstrijden gespeeld met zeven punten pal onderaan. We hebben ons prima teruggevochten en geëindigd in het linkerrijtje. Daar zijn we trots op in Venhorst." Zien we nog bij de nacompetitiewedstrijden? "Haha, nee ik ga een inhaalslag maken voor mijn gezin. Dat is nodig als voetbaltrainer."

Uitslagen tweede klasse H:
Margriet-Volharding 0-4
BVV/Tim-infra-H-Emplina 3-3
Prinses Irene-Helvoirt 4-2
EVVC-Rhode 0-2
WSC-Venhorst 2-0
TGG-Heeswijk 3-0
SSS'18-Erp 2-2

Eindstand 
1.Rhode/Van Stiphout 26-59 (K)
2.Prinses Irene 26-50 (P)
3.EVVC 26-43 (P)
4.WSC 26-40
5.SSS'18 26-40
6.Venhorst 26-36
7.Volharding 26-34
8.Emplina 26-33
9.Erp 26-33 (P)
10.Heeswijk 26-33
11.Helvoirt 26-32
12.BVV/Tim 26-32 (NC)
13.TGG 26-22 (NC)
14.Margriet 26-20 (Deg.)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant