Hans Adam nam afscheid. (Foto: Twitter Odiliapeel)
Hans Adam nam afscheid. (Foto: Twitter Odiliapeel)

5G: Hans Adam neemt afscheid met 'kwartet' in 13-0 zege, De Zwaluw naar nacompetitie, 'Tox' dichtbij periodetitel

Voetbal 1.537 keer gelezen

Vier wedstrijden in de vijfde klasse G werden vandaag vanwege het onweer gestaakt. Alle duels worden komende dinsdagavond uitgespeeld, terwijl zeker niet alle trainers tegenover Kliksport aangeven dit graag te doen. "Het is belachelijk, er staat niets meer op het spel", was de reactie van één van de trainers.

Van de duels die wel werden uitgespeeld, was die tussen Odiliapeel en GVV'57 de meest opvallende. De teller stopte bij 13-0. Hans Adam -al vele jaren de topschutter in Odiliapeelse dienst- nam afscheid met vier doelpunten en twee assists. Luuk van der Pol maakten er net als Nick Waals drie. Ook Brian van Dijk (twee) en Bram Habraken scoorden. "Een waardige afsluiting van het seizoen", aldus trainer Maarten van Stiphout.

Astrantia - Toxandria 1-3
Toxandria heeft de derde periodetitel bijna binnen. 'Tox' won met 1-3 van Astrantia en moet alleen wachten op de uitslag van de gestaakte wedstrijd SCV'58 - De Zwaluw. Als de gasten uit Oeffelt de 0-2 voorsprong in het laatste half uur uitbreiden naar 0-6, dan gaat de periodetitel naar Oeffelt. Tegen Astrantia was Jeroen van Raaij in ieder geval goud waard voor Toxandria. Hij scoorde drie keer. Na zijn eerste twee treffers in de tweede helft was het Bram Goossens die de 1-2 in de kruising schoot. Van Raaij besliste daarna de wedstrijd: 1-3. Na de wedstrijd werd er bij Astrantia afscheid genomen van Jaap Venbrux, Joost Geulen, Sven Lalaär en Thijn Fransman, Sándor Antàl en Wouter Derks. 



Astrantia nam afscheid van vier spelers.

VIOS'38 - De Willy's 0-1
De wedstrijd tussen VIOS'38 en De Willy's werd in Wilbertoord gespeeld vanwege de laatste wedstrijd in het bestaan van De Willy's. PSV-legende Willy van der Kuijlen was aanwezig bij dit duel en verrichte de aftrap. Verrassend genoeg won De Willy's met 0-1 dankzij een goal van Stein Jacops. VIOS'38 is daardoor uitgespeeld.



De Willy's-trainer Jeroen Denissen en Willy van der Kuijlen.

SCV'58 - De Zwaluw gestaakt
Periodetitel of geen periodetitel, De Zwaluw gaat naar de nacompetitie. Door de nederlaag van VIOS'38 eindigt de ploeg uit Oeffelt als derde.

Vijfde klasse G:
VIOS'38 - De Willy's 0-1
Odiliapeel - GVV'57 13-0
Astrantia - Toxandria 1-3
SCV'58 - De Zwaluw gestaakt 
Estria - VCO gestaakt
Ruwaard - SC. St. Hubert gestaakt
Gassel - WHV gestaakt (restant van alle gestaakte duels op dinsdagavond)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant